1 av 4
Terry och Brigde i Chelsea.
2 av 4
Terry och Brigde i Chelsea. - Foto: Scanpix
3 av 4
Brigde och Perroncel när det begav sig.
4 av 4
Brigde och Perroncel när det begav sig.

Nu möts Terry och Bridge efter Terry-gate

Samtidigt hoppas förbundskapten Fabio Capello på sin vänsterback till VM.


I torsdags meddelade Manchester Citys vänsterback Wayne Bridge att han inte längre är tillgänglig för landslagsspel efter den stora otrohetsaffären mellan den numera sparkade landslagskaptenen John Terry och Bridges för detta flickvän Vanessa Perroncel som han dessutom har ett barn ihop med.

Men Englands förbundskapten Fabio Capello hoppas fortfarande. Med Brigde borta och Ashley Cole skadad och inblandad i ännu en otrohetaffär så har italienaren inga rutinerade alternativ på den platsen. Nu vill han att Bridge ska tänka om.

 – Det förvånade mig, men jag respekterar beslutet. Dörren är alltid öppen för honom. Vi har tid. Det är fortfarande tre månader innan jag tar ut truppen till Sydafrika. Jag hoppas att Wayne Bridge kommer att spela med oss i VM, säger han enligt Sky Sports.

"Har inte visat ånger"

Bridge menar att Terry inte visat att han är ångerfull och därför vill han inte förstöra Englands chanser i VM i Sydafrika i sommar.

– Efter de senaste veckornas händelser har jag tänkt mycket och länge på min position i laget. Det har alltid varit en stor ära att få spela för England. Men efter noggrant övervägande tror jag att min ställning i laget är både ohållbar och potentiellt splittrande, berättade Bridge.

– Jag tänker på lagets bästa, och för att slippa det som kommer bli oundvikliga distraktioner har jag bestämt att inte vara tillgänglig för spel.

"Ska skaka hand med honom i helgen"

Terry har å andra sidan nu insett allvaret och vill skaka hand när hans Chelsea och Manchester City möts på Stamford Bridge i Premier League på lördag.

– Jag kommer att sträcka fram min hand och vara beredd på att skaka hand med honom, säger han till en vän, enligt The Sun.

– Som kapten har jag vissa plikter som jag är stolt över att genomföra. En av dem är att leda spelarna ut på planen. Sedan ställer båda lagen upp sig med domaren i mitten. Efter det går vi framför våra motståndare och tar dem i hand som en del av fotbollförbundets kampanj om att visa respekt.

På frågan om han kommer att göra detsamma med Wayne Bridge svarar han så här:

– Det är klart jag kommer att göra.

– Om Wayne Bridge spelar kommer jag att sträcka fram handen - på samma sätt som jag gör med alla Manchester City-spelare. Det gör vi varje gång vi spelar på Stamford Bridge. Det spelar ingen roll vem motståndaren är.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

2 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.