Även Craig Bellamy blev tvåmålsskytt. - Foto: SCANPIX/AP
Frank Lampard kollar på medan Tevez sätter sin straff.
Frank Lampard kollar på medan Tevez sätter sin straff. - Foto: SCANPIX/AP
Ingen bra dag för John Terry. - Foto: SCANPIX/AP
Carlos Tevez gjorde två mål när City sänkte Chelsea.
4 av 4
Carlos Tevez gjorde två mål när City sänkte Chelsea. - Foto: SCANPIX/AP

City förnedrade Chelsea

Det var inte mycket som gick Chelseas väg i dag när de tog emot Manchester City. Efter två hemmautvisningar och två straffar stod det klart att City hade vunnit med 4-2.

Det var en helt makalös match som utspelades när Chelsea tog emot Manchester City i det viktiga toppmötet. Hela fem sex mål skulle göras och två spelare visas ut när City överraskande nog vände och storvann.

Men i början var det inte särskilt mycket som talade för att det verkligen skulle bli en höjdarmatch. Det var tillknäppt och de få chanserna som skapades var knappast något att tappa andan för.

Chelsea var ändå laget som skulle ta initiativet först. I den 42:a minuten spelade Joe Cole fram Frank Lampard med en underbar pass, som i sin tur distinkt sköt in 1-0-målet bakom Shay Given i City-målet. Men glädjen skulle visa sig bli ytterst kortvarig. Den stekhete Carlos Tevez fick turligt med sig bollen efter en ren panikrensning från bortaförsvaret. Argentinaren fick genast två försvarare på sig, men han höll undan, vände till höger, vänster och sedan höger igen för att till slut komma till avslut. Den något överraskade Chelsea-målvakten Hilario fick inte tag på bollen, som retsamt rullade in i mål.

Därefter var det City för hela slanten. I den andra halvleken tog gästerna genast hand om taktpinnen och ordnade ledningsmålet redan sex minuter. Craig Bellamy var mannen som med sitt sjätte ligamål placerade in ledningsmålet från ingen vinkel alls.

Med kvarten kvar lossnade dessutom alla skruvar för hemmalaget. Inhopparen Juliano Belletti visades både ut och orsakade straff efter att ha gjort ned Gareth Barry i straffområdet. Carlos Tevez gjorde inga misstag alls från elva meter och gjorde därmed sitt andra mål för kvällen.

Michael Ballack ville inte vara sämre än sin utvisade kollega Belletti och bestämde sig för att med en ful tackling bakifrån attackera målkungen Tevez. Tyskens andra gula kort var solklar och när Bellamy även han gjorde sitt andra mål för kvällen var saken klar.

Slutresultatet skrevs till 4-2 efter att Frank Lampard fått göra ett tröstmål från straffpunkten. Chelseas förlust ger därmed Manchester United och Arsenal att knappa in på serieledarna.