3 av 5
4 av 5
5 av 5

Vansinnestackling bröt benet på Arsenals talang

Arsenal bortabesegrade Stoke med 3-1 på på lördagskvällen. Men segern var minst sagt dyrköpt. Hemmalagets Ryan Shawcross såg nämligen till att "Gunners" Aaron Ramsey har spelat klart för säsongen när han med en brutal tackling bröt benet på 19-åringen.

Omkring 65 minuter var spelade på Britannia Stadium när den otäcka olyckan var framme. Stokekaptenen Ryan Shawcross fick hjärnsläpp och vansinnestacklade Arsenals yngling Aaron Ramsey, vars fotled omedelbart gick av.

Domaren Peter Walton tvekade inte och visade ut en bedrövad Shawcross, som drog tröjan över huvudet när han lämnade planen.

Ramsey bars ut på bår inför en stum hemmapublik och flera gråtandes lagkamrater.

Matchen stod i det läget 1-1 och Arsenalspelarna var märkbart tagna efter händelsen. Men man lyckades ändå vinna matchen.

I den 90:e minuten tog en hemmaspelare bollen med handen i straffområdet och Cesc Fabregas fick chansen från elva meter. Stokekeepern Thomas Sörensen slängde sig åt rätt håll och var på spanjorens skott, men bollen gick in precis intill stolproten.

På stopptid kunde mittbacken Thomas Vermaelen sätta spiken i kistan med sitt 3-1-mål. Men Londonklubben jublar såklart inte allt för högt över den här segern, trots att man tog in på serieledande Chelsea.

För ganska precis två år sedan var Arsenals kroat Eduardo med om exakt samma sak som Ramsey då han bröt benet i en match mot Birmingham. För Eduardo betydde skadan tio månaders vila från fotbollen.