1 av 5
- Foto: Scanpix
2 av 5
- Foto: Scanpix
3 av 5
- Foto: Scanpix
4 av 5
- Foto: Scanpix
5 av 5
- Foto: Scanpix

Ronaldo: "Messi är överskattad"

Cristiano Ronaldo ratar Ballon d'Or-vinnaren Leo Messi när han ska utse världens tre bästa spelare.- Kaká, Rooney och Drogba är de bästa, säger portugisen.


Leo Messis 2009 var magiskt. Den kvicke argentinaren satte det avgörande målet i fyra finaler och var högst delaktig i att Barcelona kunde vinna sin 19:e ligatitel i historien.

Det var bedrifter som såg till att 22-åringen kunde plocka hem priset som världens bästa spelare, Ballon d'Or, med 373 av 380 röster.

Men det finns dock en som ännu tvivlar. Han heter Cristiano Ronaldo, spelar för Real Madrid, och har länge tampats med Messi om det ovan nämnda priset.

När portugisen i en intervju med Corrierre dello Sport ombeds ge sin syn på vilka som är bland de bästa i världen, finns inte den store rivalen med i Ronaldos tankar.

- Kaká, Rooney och Drogba är de bästa, säger Ronaldo.

Inte bara ger Ronaldo en känga till Messi, utan även hans klubb Barcelona, som leder La Liga två poäng före Real Madrid.

- För att vinna titeln måste de komma till Santiago Bernabeu och möta oss. Där är vi helt säkra på att slå dem, säger Ronaldo kaxigt.

Det återstår att se om den omdiskuterade portugisen förmås leva upp till sina ord eller om det slutar med för mycket snack, för lite verkstad.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ronaldo vann lönetvisten – får 114 miljoner

IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

1 timme sedan
Gräset på Finnvedsvallen är för dåligt för att IFK Värnamo ska kunna spela allsvenska fotbollsmatcher på sin hemmaarena. Nu meddelar Värnamo kommun att två nya hemmamatcher kan behöva flyttas till Borås.

Två svenskar till NBA-draften

1 timme sedan
Bara tre svenskar har tidigare draftats till NBA. I sommar kan ytterligare två väljas i draften.

Golfstjärnan opererad – missar major

idag 07:16
Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.