1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Zlatan: "Jag är inte besatt av mål"

Supersvensken Zlatan Ibrahimovic gick mållös av planen i ligamötet med Málaga, men han menar att målen inte betyder allt.- Jag är inte besatt av att göra mål, säger Zlatan.


Målformen för Barçastjärnan Zlatan Ibrahimovic har varit allt annat än bra under 2010. Det dröjde inte lång tid innan röster höjdes om svenskens sviktande spel och uteblivna mål. Men Zlatan behåller lugnet.

- Jag är inte besatt av att göra mål. Jag fungerar bäst när jag får hjälpa laget och jag vill helt enkelt göra mål för att det är bra för laget. Men visst, att göra mål ger dig större självförtroende och det är positivt, förklarar den förre Interspelaren enligt katalanska Sport.

- Bland dem målen jag gjort så här långt är jag mest nöjd med målet mot Real Madrid. Det är matchen mellan de två bästa lagen i världen... det är ett fint minne.

Den svenske världsstjärnan bads sedan jämföra sig själv med kameruanen Samuel Eto'o, som under föregående säsonger öst in mål i den blårödrandiga tröjan. Men Zlatan ser inga likheter.

- Vi är väldigt olika. Han är snabbare och jag är större. Jag ersätter inte någon, men jag ska försöka prestera min bästa fotboll, säger Zlatan.

Under lördagskvällen var Zlatan ohyggligt nära att göra mål för tredje matchen i rad. Han var faktiskt så pass nära att bollen var inne i mål, men domaren hade valt att blåsa frispark för motståndaren Malaga.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Golfstjärnan opererad – missar major

2 timmar sedan

Han är främste svenske poänggöraren

3 timmar sedan
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.