Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ramsey opererades i natt - Shawcross grät öppet

- 28/02/2010, 16:18 -
1 av 5

Ramsey och hans sargade fotled.
2 av 5

Ramsey och hans sargade fotled.

Scanpix

3 av 5

4 av 5

5 av 5

Samtidigt tog Fabio Capello ut Shawcross i landslaget.

Stokestjärnan Ryan Shawcross tackling förstörde säsongen för Arsenals supertalang Aaron Ramsey som bröt skenben och vadben. Spelare, fans och miljontals tevetittare kunde se hur Ramseys fotled hängde löst i luften efter tacklingen i den 65:e minuten på Britannia Stadium under Arsenals 3-1-seger.

Ramsey fördes till sjukhus i ambulans  och I natt genomgick Ramsey en lyckad operation. Nu missar han resten av säsongen.

– Under gårdagens match mot Stoke ådrog sig Aaron Ramsey frakturer på vadbenet och skenbenet i sitt högra ben. Under gårdagskvällen opererades han, skriver Arsenal i ett uttalande.

– Operationen var lyckad och minskade frakturerna och, även fast det är för tidigt att kommunicera en exakt tidsplan för hans tillfrisknande, så kommer Aaron definitivt att missa resten av säsongen. Våra tankar finns hos Aaron och alla i klubben önskar honom det bästa i hans försök att göra en så snabb comeback som möjligt.

Togs ut i landslaget

Bara timmar efter tacklingen som chockade hela Fotbollsengland tog förbundskaptenen Fabio Capello ut Ryan Shawcross i landslaget. Men 22-åringen har ännu inte träffat sin egen tränare Tony Pulis efter händelsen.

– Han bytte om och hans mamma skjutsade hem honom. Han är bedrövad, säger mananern Pulis till BBC.

Shawcross sägs ha brutit ihop och fallit i tårar när han insett vad hans tackling orsakat. Efteråt släppte han ett kort pressmeddelande.

– Det finns absolut ingen illvilja i närkampen. Jag skulle aldrig försöka skada en annan spelare. Jag är djupt upprörd över att Aaron har ådragit sig en så svår skada och mina tankar finns hos honom.

– Jag skulle vilja skicka mina varmaste lyckönskningar till ett snabbt tillfrisknande.

Wenger är på krigsstigen - igen

Nu försöker Pulis skydda sin unge stjärna från bland andra Arsenaltränaren Arsene Wenger som varit väldigt kritisk efter händelsen.

– Ryan Shawcross är en ung kille som inte har en droppe ont blod i sig. Han bytte om och hans mamma skjutsade hem honom. Jag har inte träffat honom. Han är bedrövad, säger managern Tony Pulis till BBC.

Wenger har kallat tacklingen för "vansinnig".

 - Det var ingen ful match men just den specifika tacklingen var helt vansinnig. Jag vägrar att tro att dessa horribla händelser som drabbar Arsenal bara kommer av slumpen. Detta är tredje gången (läs Diaby och Eduardo) som en av våra spelare råkar ut får ett hemskt överfall och jag accepterar inte sådant beteende på en fotbollsplan, säger Wenger till klubbens officiella hemsida.

Samtidigt tycker han att en avstängning på tre matcher är för lite.

- Hur Shawcross ska straffas? En tre matcher lång avstängning vore bara löjlig.