1 av 5
Ramsey och hans sargade fotled.
2 av 5
Ramsey och hans sargade fotled. - Foto: Scanpix
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Ramsey opererades i natt - Shawcross grät öppet

Samtidigt tog Fabio Capello ut Shawcross i landslaget.


Stokestjärnan Ryan Shawcross tackling förstörde säsongen för Arsenals supertalang Aaron Ramsey som bröt skenben och vadben. Spelare, fans och miljontals tevetittare kunde se hur Ramseys fotled hängde löst i luften efter tacklingen i den 65:e minuten på Britannia Stadium under Arsenals 3-1-seger.

Ramsey fördes till sjukhus i ambulans  och I natt genomgick Ramsey en lyckad operation. Nu missar han resten av säsongen.

– Under gårdagens match mot Stoke ådrog sig Aaron Ramsey frakturer på vadbenet och skenbenet i sitt högra ben. Under gårdagskvällen opererades han, skriver Arsenal i ett uttalande.

– Operationen var lyckad och minskade frakturerna och, även fast det är för tidigt att kommunicera en exakt tidsplan för hans tillfrisknande, så kommer Aaron definitivt att missa resten av säsongen. Våra tankar finns hos Aaron och alla i klubben önskar honom det bästa i hans försök att göra en så snabb comeback som möjligt.

Togs ut i landslaget

Bara timmar efter tacklingen som chockade hela Fotbollsengland tog förbundskaptenen Fabio Capello ut Ryan Shawcross i landslaget. Men 22-åringen har ännu inte träffat sin egen tränare Tony Pulis efter händelsen.

– Han bytte om och hans mamma skjutsade hem honom. Han är bedrövad, säger mananern Pulis till BBC.

Shawcross sägs ha brutit ihop och fallit i tårar när han insett vad hans tackling orsakat. Efteråt släppte han ett kort pressmeddelande.

– Det finns absolut ingen illvilja i närkampen. Jag skulle aldrig försöka skada en annan spelare. Jag är djupt upprörd över att Aaron har ådragit sig en så svår skada och mina tankar finns hos honom.

– Jag skulle vilja skicka mina varmaste lyckönskningar till ett snabbt tillfrisknande.

Wenger är på krigsstigen - igen

Nu försöker Pulis skydda sin unge stjärna från bland andra Arsenaltränaren Arsene Wenger som varit väldigt kritisk efter händelsen.

– Ryan Shawcross är en ung kille som inte har en droppe ont blod i sig. Han bytte om och hans mamma skjutsade hem honom. Jag har inte träffat honom. Han är bedrövad, säger managern Tony Pulis till BBC.

Wenger har kallat tacklingen för "vansinnig".

 - Det var ingen ful match men just den specifika tacklingen var helt vansinnig. Jag vägrar att tro att dessa horribla händelser som drabbar Arsenal bara kommer av slumpen. Detta är tredje gången (läs Diaby och Eduardo) som en av våra spelare råkar ut får ett hemskt överfall och jag accepterar inte sådant beteende på en fotbollsplan, säger Wenger till klubbens officiella hemsida.

Samtidigt tycker han att en avstängning på tre matcher är för lite.

- Hur Shawcross ska straffas? En tre matcher lång avstängning vore bara löjlig.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

3 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.