Chilenaren Jaime Valdes gjorde bortalagets enda mål. - Foto: SCANPIX/AP
Dessförinnan hade brasilianaren gjort två mål för Milan.
5 av 5
Dessförinnan hade brasilianaren gjort två mål för Milan. - Foto: SCANPIX/AP

Pato tvåmålsskytt och skadad

Alexandre Pato gjorde två mål när Milan besegrade Atalanta med 3-1. Brasilianaren fick sedan bytas ut med en till synes allvarlig skada.

Alexandre Pato blev tvåmålskytt när hans Milan hemmabesegrade Atalanta med 3-1. Men trots segern skulle ändå brasilianarens kväll komma att förstöras.

Pato öppnade målskyttet efter en halvtimmes spel. Med ett snyggt placerat volleyskott gav anfallaren hemmalaget ledningen, innan han minuterna innan halvtidsvilan drygade ut ledningen med sitt andra mål för kvällen.

Anfallarens kväll fick ett abrupt slut med drygt tio minuter kvar av matchen. Pato föll oattackerad till marken och tog sig vid baksidan av låret. Spelaren byttes snabbt ut och nu väntar förmodligen en lång tids skadefrånvaro för den skicklige landslagsspelaren.

Dessförinnan hade dock ett par baljor gjorts. Tidigt i den andra halvleken fick hemmalaget kontakt igen. Chilenaren Jaime Valdes fick turligt med sig bollen mot flera Milanförsvarare och böjde snyggt in bollen i bortre krysset. Reduceringen var därmed ett faktum.

Marco Borriello avslutade sedan målskyttet med sitt nioende ligamål för säsongen. Italienaren sköt påpassligt in Ronaldinhos straffretur rakt upp i nättaket i den 62:a minuten och gjorde därmed 3-1 till hemmalaget.

"Rossoneri" hänger därmed på i toppen och ligger endast fyra poäng före serieledande Inter.