1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Målet som ska lyfta Elmander

Johan Elmander har inte varit någon succé i Bolton. Men kanske kan onsdagens mål i landslaget få lite fart på stjärnan även i Premier League. ”Det kommer att betyda mycket för mig”, säger svensken.


Anfallaren Johan Elmander har bara mäktat med nio mål på 54 matcher i Bolton, skriver Football365. Men på onsdagen hängde den rekorddyre svensken en balja då Sverige besegrade Wales med 2-0 i Swansea.

- Det kommer att betyda mycket för mig. Det är alltid trevligt att göra mål eftersom det stått en massa i pressen om att jag inte gör särskilt många mål, säger anfallaren enligt Football365 och fortsätter:

- I början störde det mig, men inte längre. Jag är för gammal för att gå runt och tänka på det. Nu hoppas jag att ta det med mig till Bolton och börja göra mål även för dem.

Elmander medger att det varit en tung säsong målmässigt men tycker själv att han spelat bra i Bolton.

- Men för en anfallare i Premier League måste man göra mål hela tiden, annars börjar folk att säga att man inte är någon bra anfallare.

Hittills denna säsong har det blivit fyra fullträffar, senast när Wanderers föll med 2-1 mot Wolverhampton den 5 december. Men 28-åringen har fullt stöd från nye tränaren Owen Coyle.

- Eftersom han kom med ett bra rykte om sig och för en stor transfersumma har han haft större förväntningar än andra. Jag berättade för honom redan från dag ett att vad som hänt hittills inte påverkar mina beslut. Jag bedömer honom efter vad han visar, säger Coyle.

- När han spelar ger han verkligen allt han kan. Han har kvaliteten att göra mål, tillsammans med sina andra egenskaper, och visade det i går för Sverige. Det var ett mycket bra avslut.

Coyle säger också att när det bara lossnar för Elmander och han äntligen får göra ett mål i ligan igen kan det lossna ordentligt.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!