En vinst för Zlatans Barca kan innebära ett ryck i tabellen.
1 av 2
En vinst för Zlatans Barca kan innebära ett ryck i tabellen. - Foto: SCANPIX/AP
Ett formtoppat Real Madrid tar sig an toppkonkurrenten Sevilla.
2 av 2
Ett formtoppat Real Madrid tar sig an toppkonkurrenten Sevilla. - Foto: SCANPIX/AP

Zlatans Barca kan rycka i La Liga

Barcelona har i kväll chansen att rycka ifrån Real Madrid i toppen av La Liga. Huvudstadslaget får tufft motstånd i form av Sevilla medan Barca drabbar samman med Almería på bortaplan.


Zlatan Ibrahimovics Barcelona möter ett formstarkt Almería på bortaplan, men det katalanska storlaget är trots allt favoriter. Barca har endast förlorat en enda match på bortaplan under hela säsongen och kan mycket väl öka på den fina trenden i kväll.

Däremot har inte spelet klaffat helt och hållet för de regerande mästarna och ett samspelat Alméria kan komma att ställa till med bekymmer. Barcelonas succétränare Pep Guardiola är medveten om att minsta lilla felsteg kan bli kostsamt.

- Det är lite mer än två månader kvar tills ligan är slut och vilket misstag som helst kan komma att bli kostsamt för oss, säger Guardiola på en presskonferens inför matchen.

Rivalen Real Madrid har å sin sida visat upp formidabelt spel på sistone. Framför allt har anfallsstjärnorna Gonzalo Higuaín, Cristiano Ronaldo och Kaká imponerat.

Men i kväll ställs superlaget mot toppkonkurrenten Sevilla på Santiago Bernabeu. Förra säsongen vann det andalusiska storlaget just i Reals hemmaborg och det är sällan Sevilla går mållöst av planen mot ”Los Blancos”.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!