Zlatan Ibrahimovic visades ut. - Foto: SCANPIX/AP
Som tur var kunde Lionel Messi göra mål…
Som tur var kunde Lionel Messi göra mål… - Foto: SCANPIX/AP
… två gånger om.
… två gånger om. - Foto: SCANPIX/AP

Zlatan utvisad när Barca tappade poäng

Zlatan Ibrahimovic visades ut när Barcelona fick 1-1 mot Almeria.

Zlatan Ibrahimovic kväll kunde ha slutat bättre. Den svenske stjärnan lämnade planen både mållös och innan matchens slut - utvisad.

Det var i den 59:e matchminuten som anfallaren gjorde ned Almeria-försvararen Domingo Cisma i straffområdet. Bollen var då inte ens nära spelaren och det röda kortet visades direkt av domaren.

Dessförinnan hade hemmalaget tagit ledningen två gånger om. Det var just Cisma som öppnade målskyttet redan i den tolfte minuten med en nick. Barcelona hann dock kvittera innan pausvilan. Lionel Messi chippade snyggt in bollen från en frispark och såg till att det stod 1-1 när spelarna gick in omklädningsrummet.

Drygt tio minuter in i den andra halvleken skulle nästa mål göras. Den här gången var det Barcelonas lagkapten Carlos Puyol som skulle få näta, men i fel mål. Försvararen kastade sig för att rensa ett inlägg men slog olyckligt in Almerias andra mål.

Gästernas situation blev inte så mycket bättre när Ibrahimovic visades ut. Trots det lyckades Messi ändå kvittera ännu en gång, när han med timmen spelad stötte in en retur.

Barcelona tappade därmed viktiga poäng och ger Real Madrid chansen att knappa in.