Det började bra för Sevilla. - Foto: SCANPIX/AP
Rafael van der Vaart petade in det avgörande målet.
Rafael van der Vaart petade in det avgörande målet. - Foto: SCANPIX/AP
Sergio Ramos nickade in kvitteringen.
Sergio Ramos nickade in kvitteringen. - Foto: SCANPIX/AP

Real Madrid nya serieledare

0-2 blev 3-2 när Rafael van der Vaart blev matchhjälte för Real Madrid i slutminuterna mot Sevilla. Madridklubben har nu lika många poäng som Barcelona.

Real Madrid såg ut att gå mot en tung hemmaförlust när Sevilla kom på besök. Men publiken på Santiago Bernabeu fick uppleva någonting magiskt när "Los Blancos" till slut ändå vann med 3-2.

Det började knappast bra för hemmalaget. Xabi Alonso slog redan efter tio minuters spel in bollen i eget mål och mardrömsöppningen var därmed ett faktum. När Ivica Dragutinovic dessutom slog in en frispark i den 52:a minuten, som Iker Casillas kanske borde ha kunnat tagit, såg det inte ljust ut för Madrid-laget.

Men laget fortsatte att kämpa och fick återigen kontakt när Cristiano Ronaldos reducering kom efter en timmes spel. Minuterna därpå var det dags igen. Sergio Ramos nickade in kvitteringen på en hörna och nu hade jakten efter ledningsmålet inletts.

Real Madrid tryckte på hårt för det avgörande målet. Endast minuten före kvitteringsmålet hade Guti prickat ribban med ett hårt vänsterskott. Han var inte heller den ende hemmaspelaren som fick träffa ramen. Den stekhete Gonzalo Higuain prickade ramen vid två tillfällen och det verkade inte som om att det sista målet skulle komma. Men på övertid skulle den sista baljan sättas. Andres Palop gjorde en fantastisk räddning på Higuains nick men kunde inget göra när Rafael van der Vaart påpassligt petade in ledningsmålet.

Den makalösa vinsten innebär att Real Madrid nu har gått om Barcelona. Båda lagen har lika många poäng men Real har bättre målskillnad än katalanerna.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, fortsätter skriva historia.

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.