Burnley slog ut Arsenal

Championshiplaget skrällde än en gång i Ligacupen.

Man kan lugnt påstå att det svänger om Arsenal. En vinst mot Man United följdes av dubbla förluster mot Aston Villa och Man City, som i söndags förbyttes i en glädjestormande vinst mot självaste Chelsea, för att slutligen under tisdagskvällen mynna ut i ännu en pinsam förlust.

Denna gång var det Championshiplaget Burnley som stod för motståndet i kvartsfinalen av ligacupen. Och Arsne Wenger valde återigen att ställa ett minst sagt reservbetonat och ungdomligt lag på fötter, något han surt fick staffas för.

2-0 blev slutresultatet till Burnleys välförtjänta favör, efter bedrövligt spel av Arsenals reservmålvakt Lukasz Fabianski.

Detta innebär att lilla Burnley nu kan räkna in ännu en fet Premier League-skalp i årets Carling Cup. Tidigare har både Chelsea och Fulham tvingats se sig förlorade mot laget från den lilla staden från Lancashire i nordöstra England.

Stor matchvinnare för Burnley blev Kevin McDonald som gjorde båda målen, ett i vardera halvlek.

Till skillnad från sin kollega Fabianski så storspelade Burnley-målvakten Brian Jensen, som bland annat svarade för ett par högkvalifierade räddningar av Arsenals unge danske forward Nicklas Bendtner, som inte hade någon lyckad kväll på Turf Moor.

I kvällens andra ligacupmatch blev det också en smärre skräll när Championshiplaget Derby bortavann mot Stoke med matchens enda mål som gjordes av Ellington på straff i 90:e minuten.