Fredag 30 Jul
Stockholm

Burnley slog ut Arsenal

Championshiplaget skrällde än en gång i Ligacupen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Man kan lugnt påstå att det svänger om Arsenal. En vinst mot Man United följdes av dubbla förluster mot Aston Villa och Man City, som i söndags förbyttes i en glädjestormande vinst mot självaste Chelsea, för att slutligen under tisdagskvällen mynna ut i ännu en pinsam förlust.

Denna gång var det Championshiplaget Burnley som stod för motståndet i kvartsfinalen av ligacupen. Och Arsne Wenger valde återigen att ställa ett minst sagt reservbetonat och ungdomligt lag på fötter, något han surt fick staffas för.

2-0 blev slutresultatet till Burnleys välförtjänta favör, efter bedrövligt spel av Arsenals reservmålvakt Lukasz Fabianski.

Detta innebär att lilla Burnley nu kan räkna in ännu en fet Premier League-skalp i årets Carling Cup. Tidigare har både Chelsea och Fulham tvingats se sig förlorade mot laget från den lilla staden från Lancashire i nordöstra England.

Stor matchvinnare för Burnley blev Kevin McDonald som gjorde båda målen, ett i vardera halvlek.

Till skillnad från sin kollega Fabianski så storspelade Burnley-målvakten Brian Jensen, som bland annat svarade för ett par högkvalifierade räddningar av Arsenals unge danske forward Nicklas Bendtner, som inte hade någon lyckad kväll på Turf Moor.

I kvällens andra ligacupmatch blev det också en smärre skräll när Championshiplaget Derby bortavann mot Stoke med matchens enda mål som gjordes av Ellington på straff i 90:e minuten.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela