1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

Ronaldinho: "Ingenting är omöjligt"

Brassestjärnan Ronaldinho är hoppfull inför returen i Champions League mot Manchester United på Old Trafford.


Milan har ett oerhört svårt utgångsläge inför onsdagens retur mot Manchester United i åttondelsfinalen av Champions League. Den italienska storklubben är inte bara piskade att vinna - man måste förmodligen besegra United med minst två mål.

I den första matchen lagen emellan förlorade Milanolaget med 2-3, vilket har gjort att många har räknat bort den anrika klubben. Men en som inte har gjort det är Milans succébrasse Ronaldinho.

- Det blir en väldigt svår match, men ingenting är omöjligt, säger 29-åringen i en intervju med Uefa.com.

- Jag tror att det kommer att bli en väldigt välspelad match. Vi behöver ett positivt resultat så vi kommer att gå för vinst.

Hyllar Leonardo

Under förra säsongen fick Ronaldinho ofta infinna sig på bänken när Carlo Ancelotti dirigerade från sidlinjen. Men sedan Leonardo tog över tränarposten har det blivit andra bullar. Ronaldinho har öst in mål och assist i Serie A. Nu hyllar han sin tränare.

- Han har redan visat upp sina kvalitéer så jag är väldigt nöjd med honom, förklarar Ronaldinho.

Den brasilianske anfallsstjärnan pratade också om sin överväldigande kärlek till fotbollen:

- Jag är lyckligt lottad som har en spelstil som många människor gillar. Det är ett privilegium att kunna göra det jag gillar bäst och på mitt eget sätt, men jag har turen att folk gillar det och det motiverar mig ännu mer, säger han.

Drömmer om superfinal

Sommaren 2008 lämnade Ronaldinho den katalanska storklubben Barcelona. Nu vill han möta sin förra klubb i Champions League-finalen på Santiago Bernabeu.

- Det skulle vara underbart. Jag vann Champions Leauge (med Barcelona säsongen 2005/2006). Jag kommer ihåg när vi lyfte bucklan och jag stod precis bredvid (Carles) Puyol - det är ett minne jag aldrig glömmer, säger Ronaldinho.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!