Stockholm

Historien talar emot Arsenal

1 av 6
. Foto: SCANPIX/AP
2 av 6
. Foto: Scanpix
3 av 6
. Foto: Scanpix
4 av 6
. Foto: Scanpix
5 av 6
. Foto: Scanpix
6 av 6
. Foto: Bildbyrån

Arsenal har inte vänt ett dubbelmöte ute i Europaspelet sedan 1978. I kväll tar man emot Porto efter förlusten med 2-1 senast. ”Bortamålet är mycket viktigt”, betonar Arséne Wenger inför Champions League-mötet.


Läs mer

Historien talar emot Arsenal inför kvällens möte med FC Porto i Champions League. Inte sedan 1978 har Arsenal vänt ett dubbelmöte i Europa efter att ha förlorat den första matchen, skriver klubben på sin hemsida. Det var när Wilie Young, via en nick, fixade avancemanget mot Hajduk Split via fler gjorda mål på bortaplan. Alltså, 1978.

Två gånger har man misslyckats med att vända på Emirates och för Wenger, mot PSV Eindoven 2007 och Manchester United 2009. Men bortamålet från Portugal kan bli avgörande.

- Att ha gjort ett mål på bortaplan är mycket viktigt. När man inte har det och man släpper in ett mål då tror man att det nästan är kört. Det tar bort viljan att gå framåt men vi kan nu spela lite utan kniven mot strupen, säger managern Arséne Wenger.

- Men vi är mycket pigga, i en bra position och vi vill vinna. 0-1 i första matchen hade varit bedrövligt. Nu är det helt annorlunda, men samtidigt vet vi att det är en svår match.

Sol Campbell blir viktig i kväll då William Gallas saknas. Veteranen Campbell nickade in Arsenals mål, men var också inblandad i ett mål bakåt senast mot Porto. En touch på bollen på väg hem till keepern, som tog upp den, ledde till en snabb frispark och mål för Porto.

Alex Song är tillbaka medan mittfältsdirigenten Cesc Fábregas saknas. Samtidigt är Andrey Arshavin tveksam till spel från start.

- Jag måste hitta en balans i laget, att vara offensivt starka utan att det drabbar vår defensiv. Jag måste tänka att de som startar ska kunna orka hela matchen. Han är definitivt inte redo för 90 minuter om han startar, menar Wenger.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.