Andrej Arshavin spelade fram till tre mål.
Andrej Arshavin spelade fram till tre mål. - Foto: SCANPIX/AP
Nicklas Bendtner hade en lyckad kväll mot Porto.
4 av 4
Nicklas Bendtner hade en lyckad kväll mot Porto. - Foto: SCANPIX/AP

Arsenal gjorde narr av Porto

Arsenal krossade Porto med hela 5-0. Andrej Arshavin låg bakom tre mål och dansken Nicklas Bendtner gjorde lika många mål när engelsmännen gick vidare till nästa omgång.

Det blev inte mycket till match när Arsenal tog emot Porto. Engelsmännen demolerade gästerna med hela 5-0 efter bland annat tre mål av dansken Nicklas Bendtner.

Redan efter tio minuter slog hemmalaget till. Bendtner tryckte påpassligt in Andrej Arshavins retur och gav "The Gunners" en riktig drömstart. 22-åringen gjorde femton minuter senare matchens andra mål när han, snyggt framspelad av Arshavin, rullade in bollen i mål.

Hemmapubliken skulle få vänta ända in till den andra halvleken för att se nästa mål. Fransmannen gjorde bort tre försvarare vid utkanten av straffområdet innan han ur en snäv vinkel gjorde 3-0. Minuterna därpå ville Emmanuel Eboué inte vara sämre och gjorde 4-0 - framspelad av ryssen Andrej Arshavin.

Just när det såg ut att det inte kunde bli värre för det utspelade Porto, blev det just det. Eboué fälldes i straffområdet och Nicklas Bendtner gjorde inga misstag som helst när han satte i sitt tredje mål för kvällen från elva meter.

Arsenal gick därmed enkelt vidare till kvartsfinalerna.