1 av 5
- Foto: Scanpix
2 av 5
- Foto: Scanpix
3 av 5
- Foto: Scanpix
4 av 5
- Foto: Scanpix
5 av 5
- Foto: Scanpix

Bendtner: ”Matchen är redan glömd”

Den danske landslagsstjärnan Nicklas Bendtner sänkte FC Porto med sina tre mål i går. Men Arsenal-anfallaren tänker inte sväva iväg, efter förra matchen kritiserades han. ”Efter varje match lägger jag den bakom mig”, menar Bendtner.


Arsenal hade en tuff uppgift på tisdagen, nämligen att vända 1-2 hemma mot FC Porto i åttondelsfinalen i Champions League. En på pappret svår nöt att knäcka – men så hade man tremålsskytten Nicklas Bendtner.

De tre målen, när Arsenal vann med hela 5-0, kom bara dagar efter ligamatchen mot Burnley där den danske landslagsmannen kritiserades efter att missat ett gäng chanser.

- Nej, det gick inte speciellt bra i min förra match, men ibland har man sådana dagar och i dag gjorde jag istället allt rätt, sade han efter gårdagens match.

- Efter varje match lägger jag den bakom mig, så fort den är spelad, och det blir likadant denna gång. Vi är vidare till nästa omgång och nu måste vi fokusera på det. Jag är lycklig över mitt hattrick men i morgon är det bortglömt.

Samir Nasro och inhopparen Emmanuel Eboue gjorde övriga mål för Arsenal inför 59 661 åskådare på Emirates Stadium.

Det lite lustiga i sammanhanget är att målsuccén kom bara någon dag efter att legendaren Therry Henry sagt att Arsenal saknar en pålitlig målskytt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!