1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Skandalomsusade Mourinho bryter tystnaden

Inters tränare José Mourinho hamnade i blåsväder förra månaden för sina lite speciella gester och stängdes av. Men nu bryter han tystnaden. ”Ett bra lag behöver ingen tränare på bänken”, säger han om sin avstängning.


För några veckor sedan spelade Inter 0-0 hemma mot Sampdoria. Hemmalaget fick Walter Samuel och Ivan Cordoba utvisade tidigt i matchen, och tränaren José Mourinho blev så upprörd att han gjorde gester från bänken. Bland annat den numera klassiska där han sträcker ut händerna som om han hade handfängsel, och han gick också till en verbal attack mot domarna i pausen.

Hans Inter har kryssat i fyra av sina fem senaste matcher och serieledarna har tappat viktiga poäng medan Mourinho varit avstängd. Nu talar han igen för första gången sedan avstängningen.

- Jag spelar inte, jag gör inte mål och jag gör inga räddningar. Om laget spelar med den rätta attityden är det inte nödvändigt för en tränare att vara på bänken för att laget ska vinna, säger portugisen.

- Man behöver en tränare när ett lag saknar koncentration, intensitet och aggressivitet. Först då kan en tränare försöka att hjälpa laget, men om han då är långt ifrån spelarna kan han inte göra någonting.

Det blev tre matchers avstängning och runt 400 000 kronor i böter för ”The Special One”. Samtidigt har har han anklagats för att tvinga Mario Balotelli att spela mot Genoa i söndags trots feber.

- Feber? Vilken feber? Jag hade feber, inte han. Doktor Combi och jag vet att Mario inte hade feber. Att låta honom spela i ett sådant tillstånd hade inte varit etiskt. Att Mario hade feber är en lögn.

Inter ligger nu "bara" fyra poäng före Milan och ytterligare tre före Roma. Fjärdeplatsen innehas just nu av Palermo.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!