1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Casillas kräver stöd från publiken

Real Madrids världsmålvakt Iker Casillas kräver att publiken eldar upp stämningen på Santiagio Bernabeu i kväll.- Vi behöver Bernabeu lika mycket som vi behöver äta, säger han.


Lyon gästar Real Madrid och Santiago Bernabeu i åttondelsfinalen av Champions League i kväll. Det franska storlaget tog en imponerande 1-0-seger på hemmaplan och Real måste spela på topp för att ta sig vidare.

Nu kräver "Los Blancos" stjärnmålvakt Iker Casillas publikens stöd och menar att supportrarna är den viktigaste ingrediensen till avancemang.

- Vi behöver Bernabeu lika mycket som vi behöver äta. Supportrarna är den viktigaste egenskapen vi har och de ger oss motivation till att kämpa, säger Casillas till den madridbaserade tidningen AS.

- Jag hoppas att de är lugna eftersom vi kommer att stå upp, det kan ni vara säkra på, men vi behöver dem. Mot Sevilla såg man att supportrar trodde på comeback och detta inspirerade spelarna och förde oss till seger.

Varnar för fasta situationer

Under den första åttondelsfinalen lagen emellan var Lyon hyperfarliga på fasta situationer. Fransklaget gjorde trots flera farliga lägen inte mål på frisparkar och hörnor, men Casillas menar att Real Madrid kommer att få se upp.

- De är väldigt farliga på fasta situationer. Det visade dem under förra matchen. Om vi inte är vakna kan de göra mål när som helst och förändra matchbilden helt, förklarar 28-åringen.

Casillas har koll på hur man ska minimera Lyons frisparkslägen. Spanjoren menar att onödiga frisparkar måste undvikas för att Real ska kunna bemästra fransmännen.

- Frisparkar som orsakas när det inte är en målchans, mot en spelare precis utanför straffområdet, men med ryggen mot mål och med fyra, fem försvarare i närheten. Om vi orsakar frisparkar i det läget, kan de orsaka stora problem, menar Casillas.

Sjätte gången gillt?

Skulle miljardbygget åka ut ur den anrika turneringen i kväll, är det sjätte året i rad som klubben inte når kvartsfinal. Men Casillas tror att de niofaldiga mästarna kan vända på den negativa trenden.

- Jag vill stoppa den här trenden och jag är övertygad om att vi kan avancera. Vi är ett ungt lag och vi kan skänka mycket glädje till våra supportrar, säger Casillas.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

1 timme sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

2 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.