1 av 9
- Foto: Bildbyrån
2 av 9
- Foto: Bildbyrån
3 av 9
- Foto: Bildbyrån
4 av 9
- Foto: Bildbyrån
5 av 9
- Foto: Bildbyrån
6 av 9
- Foto: Bildbyrån
7 av 9
- Foto: Bildbyrån
8 av 9
- Foto: Bildbyrån
9 av 9
- Foto: Bildbyrån

Kaptenen hyllar Kim Källström

Lyon stod för en skön skräll när man slog ut Real Madrid ur Chamions League. Kim Källström spelade andra halvlek och hyllas av lagkaptenen. ”Kim Källström kom in och spelade mycket bra. Jag gillar honom verkligen som spelare”, säger Cris.


Real Madrid åkte ännu en gång ut ur Champions League i åttondelen. 0-1 borta mot franska Lyon blev till 1-1 hemma på Santiago Bernabeu – arenan där finalen ska spelas.

- Jag kan erkänna att vi hade lite tur i första halvlek vid ett skott från Higuain som träffade stolpen. Men vi kom tillbaka bra i andra halvlek, säger coachen Claude Puel enligt den franska ligans hemsida.

- Real tappade lite fysiskt. Men jag tycker att efter vad vi visade i andra halvlek förtjänade vi att gå vidare. Det krävdes verkligen en mycket bra andra halvlek för att nå resultatet.

En som var ännu mer lyrisk efter den magiska onsdagskvällen var klubbpresidenten Jean-Michel Aulas:

- Det är otroligt, det är den bästa match jag sett Lyon göra. Spelarna och tränaren har kritiserats denna säsong så resultatet gör alla lite lyckligare, säger Aulas.

- Jag kan inte uttrycka i ord hur lycklig jag är. Jag borde inte säga detta men jag hade till och med en tår i ögat. Nu är drömmen att komma tillbaka hit för finalen, men innan dess är det en kvartsfinal och en semifinal att klara av.

Real hade matchen, eller vad sägs om 17-9 i skott (dock bara 4-3 på mål) och ett bollinnehav på 67 procent. Ett tidigt mål genom Cristiano Ronaldo tände hoppet, men med kvarten kvar släktes det då Miralem Pjanic satte slutresultatet 1-1.

Den förre Djurgårdaren Kim Källström kom in direkt efter paus istället för Jean-Alain Boumsong och gjorde en mycket bra match. Han hyllas också av försvararen och lagkaptenen Cris:

- Kim Källström kom in och spelade mycket bra. Jag gillar honom verkligen som spelare, han är bra på att hålla i bollen och han gör de rätta passningarna, berömmer Cris.

- Ingen trodde att vi hade någon chans innan matchen men vi visade att vi kan klara det. Nu kommer folk att se annorlunda på OL. Vi är mycket lyckliga, men än har vi inte vunnit något...

Det är sjätte året i rad som stjärnspäckade Real Madrid inte kommer längre än till åttondelsfinal.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.