Stockholm

Kaptenen hyllar Kim Källström

1 av 9
. Foto: Bildbyrån
2 av 9
. Foto: Bildbyrån
3 av 9
. Foto: Bildbyrån
4 av 9
. Foto: Bildbyrån
5 av 9
. Foto: Bildbyrån
6 av 9
. Foto: Bildbyrån
7 av 9
. Foto: Bildbyrån
8 av 9
. Foto: Bildbyrån
9 av 9
. Foto: Bildbyrån

Lyon stod för en skön skräll när man slog ut Real Madrid ur Chamions League. Kim Källström spelade andra halvlek och hyllas av lagkaptenen. ”Kim Källström kom in och spelade mycket bra. Jag gillar honom verkligen som spelare”, säger Cris.


Läs mer

Real Madrid åkte ännu en gång ut ur Champions League i åttondelen. 0-1 borta mot franska Lyon blev till 1-1 hemma på Santiago Bernabeu – arenan där finalen ska spelas.

- Jag kan erkänna att vi hade lite tur i första halvlek vid ett skott från Higuain som träffade stolpen. Men vi kom tillbaka bra i andra halvlek, säger coachen Claude Puel enligt den franska ligans hemsida.

- Real tappade lite fysiskt. Men jag tycker att efter vad vi visade i andra halvlek förtjänade vi att gå vidare. Det krävdes verkligen en mycket bra andra halvlek för att nå resultatet.

En som var ännu mer lyrisk efter den magiska onsdagskvällen var klubbpresidenten Jean-Michel Aulas:

- Det är otroligt, det är den bästa match jag sett Lyon göra. Spelarna och tränaren har kritiserats denna säsong så resultatet gör alla lite lyckligare, säger Aulas.

- Jag kan inte uttrycka i ord hur lycklig jag är. Jag borde inte säga detta men jag hade till och med en tår i ögat. Nu är drömmen att komma tillbaka hit för finalen, men innan dess är det en kvartsfinal och en semifinal att klara av.

Real hade matchen, eller vad sägs om 17-9 i skott (dock bara 4-3 på mål) och ett bollinnehav på 67 procent. Ett tidigt mål genom Cristiano Ronaldo tände hoppet, men med kvarten kvar släktes det då Miralem Pjanic satte slutresultatet 1-1.

Den förre Djurgårdaren Kim Källström kom in direkt efter paus istället för Jean-Alain Boumsong och gjorde en mycket bra match. Han hyllas också av försvararen och lagkaptenen Cris:

- Kim Källström kom in och spelade mycket bra. Jag gillar honom verkligen som spelare, han är bra på att hålla i bollen och han gör de rätta passningarna, berömmer Cris.

- Ingen trodde att vi hade någon chans innan matchen men vi visade att vi kan klara det. Nu kommer folk att se annorlunda på OL. Vi är mycket lyckliga, men än har vi inte vunnit något...

Det är sjätte året i rad som stjärnspäckade Real Madrid inte kommer längre än till åttondelsfinal.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.