Torsdag 5 Aug
Stockholm

Rooney har Ronaldos rekord i sikte

1 av 7
2 av 7
3 av 7
4 av 7
5 av 7
6 av 7
7 av 7

Wayne Rooney hängde två när Manchester United förnedrade stackars Milan på onsdagen. Därmed närmar han sig Cristiano Ronaldos målrekord över en säsong. ”Jag är mycket nöjd över att ha nått 30 mål och förhoppningsvis kommer det fler”, säger skyttekungen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Manchester United fick inga som helst problem med AC Milan i åttondelen av Champions League. Seger med 3-2 borta blev till hela 4-0 hemma, bland annat efter två mål av Wayne Rooney.

Den engelske landslagsstjärnan är nu uppe i 30 mål hittills under säsongen. 13 till och han slår Cristiano Ronaldos rekord från förra säsongen, portugisen stannade på 42.

- Jag är mycket nöjd över att ha nått 30 mål och förhoppningsvis kommer det fler. Men de här målen har jag lagt bakom mig nu och jag ser bara fram emot kommande matcher och hoppas kunna göra mitt bästa i dem. Jag är i mitt livs form och njuter verkligen, säger Rooney enligt Daily Mail.

- Alla matcher kommer att bli svåra så vi bryr oss inte så mycket om vilka vi får i nästa omgång. Det här var en mycket bra seger för oss, Milan är ett mycket bra lag med en stor historia bakom sig så att slå dem i bägge matcherna kommer att betyda mycket för självförtroendet. Men det var inte lätt, det första målet var viktigt.

En som är lyrisk över Wayne Rooneys insats, och tidigare insatser, är veteranen Gary Neville.

- Förhoppningsvis kan han göra mål i varje match till slutet av säsongen men ännu viktigare är att han gör avgörande mål så att vi vinner våra matcher, säger Neville.

- Hans matcher och mål har varit fantastiska för oss och vi behöver honom i form till de sista matcherna.

Ji-Sung Park och Darren Fletcher gjorde de övriga målen för United inför 74 595 åskådare på Old Trafford i Manchester. Och just Fletcher tror att Rooney kan nå Ronaldos rekord.

- Om han fortsätter så här kommer han definitivt att göra det. Jag tror inte att Wayne är den typen av spelare som ger bort den chansen, han kommer att kämpa på.

- Han är en målmedveten spelare och vi hoppas att han kan fortsätta så här eftersom vi kämpar om titeln i Premier League och Champions League. Låt oss se om han kan nå 40 mål, och jag är säker på att tränaren kommer att fortsätta uppmuntra honom.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt