Tisdag 30 Nov
Stockholm

Henry förklarar måltorkan

"I Arsenal sprang jag inte som jag springer nu."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I Arsenal var Thierry Henry Arsnelas självklare superstjärna och Premier Leagues kanske bäste spelare. I barcelona har frasnmannen aldrig lyckats övertyga på samma sätt, och målskörden har varit betydligt mera modest än den var i England.

– Jag förstår att folk vill se lika många mål som jag gjorde i Arsenal, men här är det inte samma sak. I Arsenal sprang jag inte som jag springer nu. Ibland måste du jobba för laget och inte bara för dig, säger Henry till Marca.

Thierry Henry säger också att hans situation har blivit lite annorlunda än han tänkte sig i somras. Då var Samuel Eto'o på väg från klubben, och nye tränaren Guardiola hade sagt att han tänkte satsa på Henry som central anfallare. Nät Eto'o till slut blev kvar åkte Henry åter ut på vänsterkanten.

– I Arsenal utgick jag från mitten, väntade på bollen med fräscha ben för att vika ut mot kanten. Här är det tvärtom. På kanten måste du lägga mer kraft på att försvara och därför har jag mindre kraft kvar när jag kommer till motståndarens straffområde, säger Thierry Henry till Marca.

Så här gjorde Henry mål i Arsenal:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela