1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Milla väljer Zlatan före Eto'o

Kameruanske legendaren Roger Milla hyllar Zlatan Ibrahimovic framför sin egen landsman, Samuel Eto'o.- Ibrahimovic är en fantastisk spelare, säger Milla.


Roger Milla är en av Kameruns främsta fotbollsspelare genom tiderna. Men när han ska jämföra sin arvinge Samuel Eto'o med Zlatan Ibrahimovic faller rösten på svensken. Milla menar att Barcelona tjänade mest på bytet med Inter.

-  Det var bättre för Barca, helt klart. De fick någon som skänker en helt ny dimension och kompletterar små skickliga spelare som Xavi, Messi och Iniesta. Båda spelarna är bra men som helhet för laget tjänade Barcelona på övergången, säger Milla till fotbollskanalen.se.

Trots att Zlatan är i en sällan skådad formsvacka har han övertaget vad gäller mål och assist på Eto'o. Med tolv strutar och sex framspelningar är Ibrahimovic klart före kamueranen, som hittills endast mäktat med åtta mål och tre assists.

- Ibrahimovic är en fantastisk spelare. Mycket stor, mycket fysiskt stark, men ändå med en bra teknik, fortsätter Milla.

Det finns dock något som den briljante svensken ännu saknar: Jämnhet. Ena matchen kan han vara bäst i världen för att i nästa klappa igenom totalt.

- Som forward måste man hålla en hög nivå på spelet och göra mål ofta. Det händer alldeles för ofta att han är dålig i två, tre matcher på raken. Det imponerar inte, tyvärr.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!