1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

Messi: "Rooney är fantastisk"

Leo Messi är officiellt världens bäste fotbollsspelare, men på sistone har han fått tuff konkurrens i form av Wayne Rooney. Nu hyllar även argentinaren United-anfallaren.- Rooney är fantastisk, säger Messi.


Barcelonas superstjärna Leo Messi plockade hem alla individuella priser förra året och har inlett 2010 på ett magiskt sätt. Men det finns ytterligare en spelare som är på väg att nå samma höjder som den kvicke argentinaren.

Manchester Uniteds stjärnanfallare Wayne Rooney har levererat som aldrig förr. Den 24-årige engelsmannen har svarat för hela 32 mål hittills under säsongen och är på jakt efter Cristiano Ronaldos rekordnotering på 42 mål.

Även Messi har noterat Rooneys utveckling och menar att anfallaren är komplett.

- Rooney har varit fantastiskt den här säsongen, säger Messi till sajten soccernet.com och fortsätter:

- Han har blivit anfallaren som kan göra allt. Han leder laget, rör sig över stora ytor, möter långt ner i plan, hans huvudspel har utvecklats väldigt mycket och han är grymt stark när han spelar med ryggen mot mål. Rooneys energi är också fantastisk, berömmer argentinaren.

Messi behåller fötterna på jorden

Medan andra storstjärnor flyger i väg längs molnen när de tar emot individuella priser såsom guldbollen, behåller Leo Messi fötterna på jorden.

- Det medföljer mycket ansvar med de här priserna och många gånger är det inte så enkelt att handskas med alla förväntningar. Jag måste leva upp till mitt rykte och det bästa sättet att göra det är att vara ödmjuk och alltid försöka att utvecklas, menar Messi.

- Jag har blivit kallad egoistisk ett antal gånger och jag älskar verkligen att dribbla, men min första tanke är alltid att hjälpa laget. Jag sätter aldrig mig själv först och mina lagkamrater kan bekräfta detta.

"Engelska lagen blir farliga"

På onsdag tar Barcelona emot Stuttgart i Champions League i returmötet på Camp Nou. Alla förväntar sig givetvis avancemang från katalanernas sida, men sedan lär det bli tufft. Leo Messi varnar för de engelska storklubbarna.

- Återigen förväntar jag mig tuffa utmaningar från England i Champions Leauge. Chelsea, Manchester United och Arsenal är potentiella finallag och alla utav dem är kapabla att vinna titeln eftersom de har fantastiska spelare och otrolig lagsammanhållning, säger 22-åringen.

Messi gillar dessutom att titta på engelsk fotboll, framför allt Arsenal vars speltid är väldigt lik Barcelonas.

- De är som oss i Barça på så många sätt. I stället för att vara från London, kan man tro att de är från Sydamerika. Andrey Arshavin och Cesc Fabregas spelar blixtsnabbt och det älskar jag att se, förklarar han.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!