Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Barças mittfältsmotor missar Stuttgartmatchen

- 17/03/2010, 14:58 -
1 av 4

Bildbyrån

2 av 4

Bildbyrån

3 av 4

Bildbyrån

4 av 4

Scanpix

Barcelonas passningsgeni Xavi har dragit på sig en lårskadad och missar onsdagkvällens möte med Stuttgart i Champions League.

De regerande mästarna i Champions League, Barcelona, får klara sig utan mittfältsmotorn Xavi i kvällens avgörande åttondelsfinalmatch mot Stuttgart.

Enligt katalanska tidningen Mundo Deportivo drog spanjoren på sig en lårskada under tisdagens träning. Xavis frånvaro innebär att Pep Guardiola nu har ett stort problem inför kvällens match.

Förutom Xavi lär också Seydou Keita missa matchen, vilket innebär att Guardiola endast har tre ordinarie mittfältare tillgängliga, förutom juniorer såsom Jonathan Dos Santos.

"Vi underskattar inte Stuttgart"

Trots sex titlar ifjol har inte berömmelsen och äran för Barcelonaspelarna stigit dem åt huvudet. Det ser Pep Guardiola till.

- I morgon kanske vi förlorar, men det är omöjligt att vinna många titlar när man underskattar motståndet. Men det har vi inte gjort och kommer aldrig att göra heller, säger Guardiola.

Med Xavi skadad lär Sergio Busquets vara ett självklart startval för Guardiola, som gett yngligen massvis med förtroende i tidigare matcher under säsongen. Precis som Guardiola är 21-årige Busquets medveten om att man inte bör underskatta tyskarna.

- Deras lag kommer att spela ungefär likadant som i den första matchen, pressa vårt mittfält eller till och med högre upp i banan, och när vi gör ett misstag, kommer de att kontra, förklarar Busquets enligt den spanska tidningen AS.

- Vi är i åttondelsfinal i Champions League. Varenda match kommer att bli svår.