Bayern Goliat mot David från landet

I kväll hoppas Bayern München sätta dit uppkomlingarna Hoffenheim.


1899 Hoffenheim är Åshöjdenlaget som med hjälp av it-pengar, entusiasm och ohejdbar offensivlusta har charmat fotbollsvärlden. Mot alla odds leder laget Bundesliga.

Tysk fotbolls stora Jätten Glufs-Glufs började serien dåligt men har hittat storformen de senaste veckorna. Inte minst tack vare fransmannen Franck Riber som har dominerat stort fråns sin position på vänsterkanten.

Matchen i kväll kommer att sändas i 168 länder. Bayern Münchens målkung Luca Toni tycker det är dags att visa världen vem som bestämmer i tysk fotboll.

– Vi måste sätta ner foten. Detta är vår chans att visa dem att topplaceringen tillhör oss, säger Luca Toni till TSN.

En av anledningarna till att Hoffenheim charmat världen är att laget ständigt gått till anfall, ofta i högt tempo. Något de inte tänker sluta med bara för att de åker till Allianz Arena i München – där läktarna rymmer 69 000 åskådare. I hela Hoffenheim bor det 3272 personer.

– Vi åker dit för att vinna, säger Hoffenheims succéanfallare Vedad Ibisevic, som med sina 17 mål på 15 matcher är Europas effektivaste målgörare för tillfället.

Bayern münchens backlinje är förberedd på vad som väntar:

– Hoffenheim försöker alltid skapa så många chanser som möjligt. Även om de har gjort två mål försöker de alltid göra ett tredje eller fjärde mål. Det innebär att försvaret måste ligga tätt och stänga ytorna. Men hela laget måste hjälpa till, annars kan man hamna i svåra problem, säger Bayern Münchens backrese Daniel van Buyten till TSN.

Bayern München - 1899 Hoffenheim Viasat Sport 21.30.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

1 timme sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

2 timmar sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

2 timmar sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.