Fredag 21 Jan
Stockholm

Bayern Goliat mot David från landet

I kväll hoppas Bayern München sätta dit uppkomlingarna Hoffenheim.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1899 Hoffenheim är Åshöjdenlaget som med hjälp av it-pengar, entusiasm och ohejdbar offensivlusta har charmat fotbollsvärlden. Mot alla odds leder laget Bundesliga.

Tysk fotbolls stora Jätten Glufs-Glufs började serien dåligt men har hittat storformen de senaste veckorna. Inte minst tack vare fransmannen Franck Riber som har dominerat stort fråns sin position på vänsterkanten.

Matchen i kväll kommer att sändas i 168 länder. Bayern Münchens målkung Luca Toni tycker det är dags att visa världen vem som bestämmer i tysk fotboll.

– Vi måste sätta ner foten. Detta är vår chans att visa dem att topplaceringen tillhör oss, säger Luca Toni till TSN.

En av anledningarna till att Hoffenheim charmat världen är att laget ständigt gått till anfall, ofta i högt tempo. Något de inte tänker sluta med bara för att de åker till Allianz Arena i München – där läktarna rymmer 69 000 åskådare. I hela Hoffenheim bor det 3272 personer.

– Vi åker dit för att vinna, säger Hoffenheims succéanfallare Vedad Ibisevic, som med sina 17 mål på 15 matcher är Europas effektivaste målgörare för tillfället.

Bayern münchens backlinje är förberedd på vad som väntar:

– Hoffenheim försöker alltid skapa så många chanser som möjligt. Även om de har gjort två mål försöker de alltid göra ett tredje eller fjärde mål. Det innebär att försvaret måste ligga tätt och stänga ytorna. Men hela laget måste hjälpa till, annars kan man hamna i svåra problem, säger Bayern Münchens backrese Daniel van Buyten till TSN.

Bayern München - 1899 Hoffenheim Viasat Sport 21.30.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela