1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Henry: "Messi är fantastisk"

Thierry Henry hyllar lagkamraten Leo Messi efter showen mot Stuttgart.- Det är ett nöje att se honom spela, säger Henry.


Leo Messi gör mål på löpande band och efter gårdagens fullträffar mot Stuttgart i Champions League, är den kvicke argentinaren uppe i 30 mål den här säsongen.

Även förra säsongen öste 22-åringen in mål. Då blev det 38 totalt; en notering som Messi mycket väl kan överträffa i år. Fransmannen Thierry Henry menar att Messi har fortsatt på samma nivå som i fjol.

- Vad han gjorde förra året var bara löjligt. Jag tycker att han behåller samma nivå som då. Jag menar, han spelar på en nivå som..., säger Henry till Goal.com och försöker hitta rätt ord för att beskriva lagkamratens magi:

- Hur som helst, jag vill inte att han ska sluta prestera. Ingen i Barcelona vill att han ska sluta spela som han gör nu. Men det är hyfsat löjligt det han håller på med. Han är bara så fantastisk. Det är ett nöje att se honom spela.

Inte undra på att Barcelona vill att Leo Messi bibehåller den smått utomjordiska formen. Speciellt med tanke på att han stått för åtta av Barças elva senaste mål.

Vill inte möta Arsenal

För Thierry Henrys del var gårdagens match ett bevis på att hans kropp håller ännu. Prestationen var fransmannens bästa för säsongen och han kan nu ha roffat åt sig startplatsen från anfallskollegan Zlatan Ibrahimovic.

Den stabila 4-0-segern i går innebär att Barcelona är klara för kvartsfinal. Henry har klart för sig vilket lag han inte vill ställas mot.

- Det finns ett lag jag inte vill möta och det är Arsenal. Det beror på mitt förflutna där och min kärlek till klubben, förklarar han.

Det har tidigare ryktats om att den förre Arsenalspelaren kan vara på väg bort från Barcelona och Camp Nou. Men Henry vill vänta med ett beslut till sommaren.

- Säsongen är inte slut än. Så det är inte ett beslut jag tar nu.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Golfstjärnan opererad – missar major

1 timme sedan

Han är främste svenske poänggöraren

3 timmar sedan
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.