Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Henry: "Messi är fantastisk"

- 18/03/2010, 17:06 -
1 av 3

Scanpix

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Scanpix

Thierry Henry hyllar lagkamraten Leo Messi efter showen mot Stuttgart.- Det är ett nöje att se honom spela, säger Henry.

Leo Messi gör mål på löpande band och efter gårdagens fullträffar mot Stuttgart i Champions League, är den kvicke argentinaren uppe i 30 mål den här säsongen.

Även förra säsongen öste 22-åringen in mål. Då blev det 38 totalt; en notering som Messi mycket väl kan överträffa i år. Fransmannen Thierry Henry menar att Messi har fortsatt på samma nivå som i fjol.

- Vad han gjorde förra året var bara löjligt. Jag tycker att han behåller samma nivå som då. Jag menar, han spelar på en nivå som..., säger Henry till Goal.com och försöker hitta rätt ord för att beskriva lagkamratens magi:

- Hur som helst, jag vill inte att han ska sluta prestera. Ingen i Barcelona vill att han ska sluta spela som han gör nu. Men det är hyfsat löjligt det han håller på med. Han är bara så fantastisk. Det är ett nöje att se honom spela.

Inte undra på att Barcelona vill att Leo Messi bibehåller den smått utomjordiska formen. Speciellt med tanke på att han stått för åtta av Barças elva senaste mål.

Vill inte möta Arsenal

För Thierry Henrys del var gårdagens match ett bevis på att hans kropp håller ännu. Prestationen var fransmannens bästa för säsongen och han kan nu ha roffat åt sig startplatsen från anfallskollegan Zlatan Ibrahimovic.

Den stabila 4-0-segern i går innebär att Barcelona är klara för kvartsfinal. Henry har klart för sig vilket lag han inte vill ställas mot.

- Det finns ett lag jag inte vill möta och det är Arsenal. Det beror på mitt förflutna där och min kärlek till klubben, förklarar han.

Det har tidigare ryktats om att den förre Arsenalspelaren kan vara på väg bort från Barcelona och Camp Nou. Men Henry vill vänta med ett beslut till sommaren.

- Säsongen är inte slut än. Så det är inte ett beslut jag tar nu.