Söndag 5 Dec
Stockholm

Chelsea planerar upprustning

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Chelsea har säsong efter säsong försökt vinna Champions League. Men det vill sig inte riktigt – och nu planerar klubben en upprustning av truppen i sommar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter uttåget i Champions League mot Inter har Roman Abramovich börjat smida planer för sitt Chelsea till sommaren.

Enligt The Guardian planerar man rusta upp truppen rejält – och bland önskade nyförvärv ska Fernando Torres, Franck Ribéry, Angel di Mariá och Sergio Agüero finnas.

Liverpool är i behov av pengar och en försäljning av deras spanske anfallsstjärna skulle betyda ett bra tillskott i kassan. Ribéry är även Real Madrid högst intresserade av, så konkurrens saknas inte där.

Men i takt med att nya spelare eventuellt kommer in, får flera förmodligen lämna Londonklubben. Det kan betyda att stjärnor som Joe Cole och Michael Ballack, som sitter på utgående kontrakt, får röra på sig. Även Nicolas Anelka, vars kontrakt utgår 2011, kan behöva hitta en ny klubb.

"Alla vill stanna här"

Ivorianen Didier Drogba, 32, hoppas dock på att han inte tvingas säga adjö till någon.

– De flesta spelarna trivs verkligen här och vill stanna. Det skulle betyda mycket att vinna (Champions League) nästa säsong eftersom att vi har försökt göra det väldigt länge nu. Jag hoppas att det här laget har mer att ge, säger Drogba enligt The Guardian.

Förra säsongen åkte Chelsea ut snöpligt i semifinalen av Champions League sedan Andrés Iniesta skickat Barcelona till finalen på stopptid i returmötet på Stamford Bridge. Säsongen dessförinnan föll man på straffar mot Manchester United i finalen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela