Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

United rasar mot Evras långa avstängning

Sport | 06/12/2008 08:51

Avstängd i fyra matcher samt böter på över 180 000 kronor för bråket på Stamford Bridge.

Manchester Uniteds försvarare Patrice Evra blir avstängd i fyra matcher för sin del i bråket med en publikvakt i mötet mellan Chelsea och United på Stamford Bridge den 26 april.

Enligt engelska fotbollsförbundet, FA, ska Evra ha puttat på och slagit vakten Sam Bethell. Sedan ska Evra ha konfronterat Bethell igen som satte igång bråket som fick namnet “Battle of the Bridge” där över 30 personer var involverade.

Nu rasar United över avstängningen och böterna på 180 000 kronor. Evra hävdade att han reagerade på Bethells rasistiska kommentarer.

– Vi är besvikna över beslutet och tycker att avstängningen på Evra är överdriven, meddelade klubben när domen föll, enligt Times.

Men även Chelsea får böter för att Bethells misslyckats med att bete sig på ett "välordnat" sätt. Böterna landade på 300 000 kronor.

Avstängningen betyder att Evra missar Premier Leaguematcherna mot Stoke City och Middlesbrough samt FA-cupens tredje omgång mot Southhampton och ligacupsemifinalen.

Chelsea vann matchen med 2-1.

Skrivet av: