Måndag 24 Jan
Stockholm

Champions League: Så slutar kvartsfinalerna

Nyheter24 har tagit fram spåkulan för att syna utgången av de fyra kvartsfinalerna i Champions League. Häng med!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Arsenal - Barcelona: Redan nu vattnas det i munnen, vilka supermatcher! Båda lagen befogar över ett fartfyllt spel med kvickt och precist passningsspel. Arsenals tuffa fysik kan ställa till det på fasta situationer och en Niklas Bendtner i målform kan chocka Barcelonas försvar, framför allt om någon av Carlés Puyol eller Gerard Piqué är skadade.

Men klubbens spel är så ingjutet bland spelarna och med en ny vass formation, har de regerande mästarna ett alternativ om det skulle köra fast sig. Spelar Barcelona på topp har de bara en motståndare - sig själva. Dessutom har man världens överlägset bästa spelare - Leo Messi, som, om han har en bra dag, ensam kan skjuta Barça till semi. Men får Arsenal med sig ett bra resultat från Emirates Stadium kan man onekligen störa Barcelona.

Barcelona går till semifinal.

Bordeaux - Lyon: Ett helfranskt möte i kvartsfinalen i Champions League! Vem hade trott på det när gruppspelet drog igång i september förra året? Vi har alltså ett franskt lag i semifinal, men vilket det blir är hugget som stucket. Dock varnar jag för Bordeaux som under gruppspelet visat att man kan tampas med de allra största klubbarna i Europas finaste turnering.

Lagets spetskompetens ligger främst i fasta situationer - och i fransmannen Yoann Gourcuff och marockanen Marouane Chamakh. Bordeaux leder dessutom ligan, medan Lyon halkat efter rejält. Visst, Lyon slog ut självaste Real Madrid men magkänslan säger att de får ge sig mot Bordeaux.

Bordeaux går till semifinal.

Bayern München - Manchester United: Här känns Manchester United snäppet vassare. Visserligen är man beroende av att Wayne Rooney spelar på sin högstanivå, men det gäller även Bayerns storstjärnor Franck Ribéry och Arjen Robben, vilka är ännu viktigare för sitt lag.

Tysklaget har för övrigt haft stora problem med försvaret, vilket vi såg mot Fiorentina i åttondelsfinalen. United har också fördel av hemmaplan i returmötet; en fördel som mycket väl kan bli avgörande. Förutom Rooney och det vattentäta försvaret, kan Ji-sung Park bli nyckeln till avancemang för engelsmännen.

Manchester United går till semifinal.

CSKA Moskva - Inter: Det är första gången sedan säsongen 1995/1996 som ett ryskt lag tagit sig så här långt i Champions League. Men underskatta inte CSKA Moskva. I iskalla Ryssland har flertalet lag åkt på pisk och rysklagen har ofta ett äckligt disciplinerat spel, som kan chocka de allra bästa (läs Barcelona - Rubin Kazan).

Men "The Special One" har koll på vad som väntar. Och vet han hur man bemästrar Chelsea på deras eget spel, vet han säkerligen hur han ska föra sitt Inter till semifinal. Wesley Sneidjers luriga passningsspel kan skaka CSKA, men då måste anfallsduon Samuel Eto'o och Diego Milito vara redo att hugga. Det kommer dem att vara. Det lär Mourinho se till.

Inter går till semifinal. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela