Söndag 28 Nov
Stockholm

Stjärnbacken varnar för Arsenal: Det blir tufft

Barcelonabacken Gerard Piqué tror att supermötet med Arsenal blir extremt tufft.- Det är ett väldigt svårt lag att besegra, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Barcelona ses som knappa favoriter inför kvartsfinalen i Champions Leauge mot Arsenal. De regerande mästarna har också fördel av att spela den avgörande matchen på Camp Nou.

Men enligt Barças stjärnback Gerard Piqué kommer man inte att underskatta den engelska storklubben.

- Arsenal är ett ungt lag men vi kommer inte underskatta dem, säger Piqué enligt katalanska Sport.

- Det är ett väldigt svårt lag att besegra. De är tuffa motståndare.

Barcelona hoppas givetvis på att deras ess i rockärmen, Leo Messi, kommer att vara på finfint spelhumör i dubbelmötet. I Arsenal heter argentinarens motsvarighet Cesc Fabregas, enligt Piqué.

- Cesc är den bästa Arsenalspelaren, han leder laget och för dem framåt, förklarar den 22-årige backjätten.

I fjol blev Barcelona mästare i turneringen, trots att man inledde både kvarts- och semifinal på hemmaplan. I år det tvärtom för den katalanska storklubben, men Piqué menar att det inte gör någon skillnad.

- Det är viktigt att spela andra matchen på hemmaplan, men det betyder egentligen ingenting då vi nådde final förra året när vi spelade på hemmaplan först.

"Ett spektakel är garanterat"

Även om Arsenal är ett av Europas allra starkaste lag är Barças sportchef Txiki Begiristain positiv inför kvartsfinalen.

- Ett spektakel är garanterat och vi kommer få se om vi är starkare än de är. Hur som helst, de bästa nyheterna är att vi får spela returmötet på hemmaplan, säger Begiristain till Sport och fortsätter:

- Det kommer bli mycket känslor eftersom Cesc kommer tillbaka till Camp Nou och Henry möter sin gamla klubb. Vi hoppas naturligtvis att Henrys återkomst kommer bli bättre än Cecs.

Skulle Barcelona slå ut Arsenal kommer eventuellt Inter att stå som motståndare i semifinal. Det är ett lag som Barça körde över på Camp Nou, men Begiristain tar inte ut något i förskott.

- Det är sant att vi kan möta Inter i semifinalen, och vi har bra minnen från tidigare möten, men det är fortfarande en lång bit kvar innan vi kan prata om det, förklarar han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela