- Foto: Bildbyrån

Stjärnbacken varnar för Arsenal: Det blir tufft

Barcelonabacken Gerard Piqué tror att supermötet med Arsenal blir extremt tufft.- Det är ett väldigt svårt lag att besegra, säger han.


Barcelona ses som knappa favoriter inför kvartsfinalen i Champions Leauge mot Arsenal. De regerande mästarna har också fördel av att spela den avgörande matchen på Camp Nou.

Men enligt Barças stjärnback Gerard Piqué kommer man inte att underskatta den engelska storklubben.

- Arsenal är ett ungt lag men vi kommer inte underskatta dem, säger Piqué enligt katalanska Sport.

- Det är ett väldigt svårt lag att besegra. De är tuffa motståndare.

Barcelona hoppas givetvis på att deras ess i rockärmen, Leo Messi, kommer att vara på finfint spelhumör i dubbelmötet. I Arsenal heter argentinarens motsvarighet Cesc Fabregas, enligt Piqué.

- Cesc är den bästa Arsenalspelaren, han leder laget och för dem framåt, förklarar den 22-årige backjätten.

I fjol blev Barcelona mästare i turneringen, trots att man inledde både kvarts- och semifinal på hemmaplan. I år det tvärtom för den katalanska storklubben, men Piqué menar att det inte gör någon skillnad.

- Det är viktigt att spela andra matchen på hemmaplan, men det betyder egentligen ingenting då vi nådde final förra året när vi spelade på hemmaplan först.

"Ett spektakel är garanterat"

Även om Arsenal är ett av Europas allra starkaste lag är Barças sportchef Txiki Begiristain positiv inför kvartsfinalen.

- Ett spektakel är garanterat och vi kommer få se om vi är starkare än de är. Hur som helst, de bästa nyheterna är att vi får spela returmötet på hemmaplan, säger Begiristain till Sport och fortsätter:

- Det kommer bli mycket känslor eftersom Cesc kommer tillbaka till Camp Nou och Henry möter sin gamla klubb. Vi hoppas naturligtvis att Henrys återkomst kommer bli bättre än Cecs.

Skulle Barcelona slå ut Arsenal kommer eventuellt Inter att stå som motståndare i semifinal. Det är ett lag som Barça körde över på Camp Nou, men Begiristain tar inte ut något i förskott.

- Det är sant att vi kan möta Inter i semifinalen, och vi har bra minnen från tidigare möten, men det är fortfarande en lång bit kvar innan vi kan prata om det, förklarar han.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.