Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"United är bättre än vi"

- 19/03/2010, 16:59 -

Scanpix

Bayern Münchens ordförande Karl-Heinz Rummenigge lägger favoritskapet på Manchester United.- Just nu är de bättre än vi, säger han.

Förra året fick man Barcelona i kvartsfinal. I år väntar ett tungt Manchester United med Wayne Rooney i toppform. Det är lätt att konstantera att Bayern München haft otur med lottningen de senaste åren. Klubbens ordförande Karl-Heinz Rummenigge menar att Bayern har en liten chans att nå semifinal.

- Just nu är de bättre än vi, men det är utmaningen: att använda oss av den lilla chans som finns att nå semifinal, säger han till Uefa.com.

- Vi får inte släppa in mål på hemmaplan - 1-0 vore ett bra resultat. Vi står inför en klubb med ett liknande förhållningssätt till Barcelona, men engelsk fotboll passar oss bättre.

Sir Alex längtar till matcherna

Manchester Uniteds succétränare Sir Alex Ferguson har varit med om många klassiska matcher mot Bayern München.

-  De tidigare matcherna mot Bayern i Europa visar att det kommer att bli väldigt tufft för oss, förklarar Ferguson.

Störst utav dem alla var Champions League-finalen på Camp Nou. Året var 1999 och den engelska storklubben lyckades med nöd och näppe vända 0-1-underläge till seger i slutskedet av matchen tack vare två hörnor.

- Det var som en chock, berättar Rummenigge.

- Sedan final 1999 har det alltid varit spänt att möta United. Den här duellen har en historia bakom sig så jag ser fram emot det.

Ferguson hyllar Bayerns lag och menar att atmosfären kommer att vara superb i båda mötena.

- Det kommer att vara en fantastisk atmosfär i båda matchena. De har en otrolig arena och vi kommer möta ett lag med stor erfarenhet, säger han.