Elmander fick Bolton att glömma Anelka

Johan Elmanders Bolton tar emot gamla hjälten Nicolas Anelka och hans Chelsea.


Johan Elmander blev Boltons dyraste övergång någonsin. Han köptes för 120 miljoner från Toulouse för att ersätta flyktade superstjärnan Nicolas Anelka. Efter en drömstart med mål debuten gick precis allt åt pipan. Måltorka följdes av skador och ännu mer torka. Men när det såg som mörkast ut reste sig den långe svensken på alla nio och raderade delvis minnet av Anelka på Reebok Stadium.

Med sina tre mål på de två senaste matcherna och ständigt slit längst fram har han haft stor del i Boltons superform med fyra vinster på de fem senaste matcherna. Och i dag kommer hans företrädare på besök. Det blir Elmanders stora styrkebesked. Slår Bolton Chelsea och Elmander överträffar Anelka så går båda en ljus framtid till mötes. Men mest av allt får Elmander som han vill - att jämförelsen med Anelka aldrig görs igen.

– Nicolas är en stor spelare, men vi är inte lika varandra. Jag har inte tänkt på Anelka utan bara försökt göra min grej.

Äkta engelsk striker

Han spelade som högermittfältare i EM och ett tag, när allt inte stod rätt till, var han på väg mot samma öde i Bolton. Men efter målet mot Middlesbrough vaknade målinstinkten i honom till liv och nu beter sig Elmander som en äkta engelsk striker. Till slut har han insett att i en liga som Premier League handlar allt om det som står i målprotokollet.

–Inför varje match tror jag verkligen på att jag ska göra mål. Jag vet att det kan vara svårt mot Chelsea, men jag ska kämpa för det, säger anfallaren med nummer nio på ryggen.

Har lovat något extra mot Chelsea

På tal om Chelsea. Samtidigt som de blivit sårbara hemma på Stamford Bridge är Chelsea istället på väg mot att slå rekordet för antal raka bortavinster. Tottenhams tio raka för 48 år sedan står på spel. Vinst mot Bolton betyder att Chelsea återigen skriver historia. Men Elmander har andra tankar. Efter dubbeln mot Sunderland lovade svensken en hattrick mot de blåa från London. Mål föder självförtroende som föder fler mål.

–Det gör mycket för ditt självförtroende om du gör mål, säger Elmander inför den stora matchen.

Snart får vi hur rätt Elmander har.

Elmanders succéstart i England

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

1 timme sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

1 timme sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

2 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

3 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

3 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.