Stockholm

Elmander fick Bolton att glömma Anelka

Johan Elmanders Bolton tar emot gamla hjälten Nicolas Anelka och hans Chelsea.


Läs mer

Johan Elmander blev Boltons dyraste övergång någonsin. Han köptes för 120 miljoner från Toulouse för att ersätta flyktade superstjärnan Nicolas Anelka. Efter en drömstart med mål debuten gick precis allt åt pipan. Måltorka följdes av skador och ännu mer torka. Men när det såg som mörkast ut reste sig den långe svensken på alla nio och raderade delvis minnet av Anelka på Reebok Stadium.

Med sina tre mål på de två senaste matcherna och ständigt slit längst fram har han haft stor del i Boltons superform med fyra vinster på de fem senaste matcherna. Och i dag kommer hans företrädare på besök. Det blir Elmanders stora styrkebesked. Slår Bolton Chelsea och Elmander överträffar Anelka så går båda en ljus framtid till mötes. Men mest av allt får Elmander som han vill - att jämförelsen med Anelka aldrig görs igen.

– Nicolas är en stor spelare, men vi är inte lika varandra. Jag har inte tänkt på Anelka utan bara försökt göra min grej.

Äkta engelsk striker

Han spelade som högermittfältare i EM och ett tag, när allt inte stod rätt till, var han på väg mot samma öde i Bolton. Men efter målet mot Middlesbrough vaknade målinstinkten i honom till liv och nu beter sig Elmander som en äkta engelsk striker. Till slut har han insett att i en liga som Premier League handlar allt om det som står i målprotokollet.

–Inför varje match tror jag verkligen på att jag ska göra mål. Jag vet att det kan vara svårt mot Chelsea, men jag ska kämpa för det, säger anfallaren med nummer nio på ryggen.

Har lovat något extra mot Chelsea

På tal om Chelsea. Samtidigt som de blivit sårbara hemma på Stamford Bridge är Chelsea istället på väg mot att slå rekordet för antal raka bortavinster. Tottenhams tio raka för 48 år sedan står på spel. Vinst mot Bolton betyder att Chelsea återigen skriver historia. Men Elmander har andra tankar. Efter dubbeln mot Sunderland lovade svensken en hattrick mot de blåa från London. Mål föder självförtroende som föder fler mål.

–Det gör mycket för ditt självförtroende om du gör mål, säger Elmander inför den stora matchen.

Snart får vi hur rätt Elmander har.

Elmanders succéstart i England

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.