Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Liverpool och City ute efter Mourinho

- 21/03/2010, 11:59 -
José Mourinho är en jagad man.
1 av 2

José Mourinho är en jagad man.

SCANPIX/AP

Roberto Mancini ser ut att lämna City i sommar.
2 av 2

Roberto Mancini ser ut att lämna City i sommar.

SCANPIX/AP

José Mourinho kan vara på väg tillbaka till England. Enligt uppgifter är både Liverpool och Manchester City intresserade av den portugisiske demontränaren.

Manchester Citys enorma framgångar lyser ännu en gång med sin frånvaro. Premier League-laget ligger på en blygsam sjätteplats och kan ännu en gång gå miste om spel ute i Europa.

Det storsatsande City sparkade tränaren Mark Hughes efter en turbulent säsongsinledning. Engelsmannen ersattes av Inters förre tränare Roberto Mancini - men någon längre framtid i klubben verkar det inte bli för den 45-årige italienaren.

Enligt News of the World är City intresserade av Inters nuvarande demontränare, José Mourinho. Portugisen är enligt tidningen medveten om att hans stöd hos den italienska klubbledningen håller på att försvinna och kan därför vara på väg bort från Inter.

Manchester-klubben har sedan länge haft som mål att nå Champions League, men har säsong efter säsong misslyckat med det. Men med José Mourinho vid rodret tror ledningen att drömmen och Champions League-spel äntligen kan komma att bli verklighet.

Även Liverpool intresserade

Mourinho har sedan tidigare kopplats ihop med den spanska jätten Real Madrid. Men även Liverpool uppges vara intresserade av att ersätta Rafael Benitez med "Mou".

Tränaren själv ska även vara lockad av att flytta tillbaka till England och möjligtvis det krisdrabbade Liverpool. Däremot vill han vara försäkrad om att han kommer att få alla resurser som han kräver innan han börjar överväga en flytt till Liverpool.

Han är inte heller särskilt sugen med att stångas med den splittrade klubbledningen i Pool, där de amerikanska ägarna Tom Hicks och George Gillett befinner sig osämja.