Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sir Alex hyllar matchhjälten

1 av 1

Scanpix

Sport | 21/03/2010 21:17

Sir Alex Ferguson sparar inte på krutet när han bedömer matchvinnaren Ji-Sung Parks insats.- Hans disciplin är utomordentlig, säger Ferguson.

Manchester United besegrade Liverpool med 2-1 efter mål av Wayne Rooney och Ji-Sung Park. På sistone har den målfarlige engelsmannen kunnat gotta sig i att få de stora rubrikerna, men efter dagens stormatch väljer Sir Alex Ferguson att i stället hylla Park.

- Han har den där fantastiska energin, och det är därför vi kan spela honom i olika positioner. Han kan ta sig an mittfältsrollen när motståndarlaget har bollen, och när vi har bollinnehav är hans löpningar otroliga, säger Ferguson till Sky Sports.

Sydkoreanen har växt fram som ett riktigt trumfkort under säsongen för den legendariske tränaren. Ferguson fortsätter att ösa beröm över den dynamiske mittfältaren.

- Vi har också sett att han har kvalitén att kunna anpassa sig till olika roller eftersom han är intelligent och hans disciplin är utomordentlig, förklarar skotten.

"Kan avgöras in i det sista"

Tack vare segern över Liverpool ryckte Manchesterklubben i Premier League. Chelsea tappade poäng borta mot Blackburn och Arsenal har de senaste åren inte räckt till.

Men enligt Ferguson kan ligan avgöras i den sista omgången.

- Det kan mycket väl avgöras in i det sista, jag har inte några tvivel om det. Om man tittar på spelschemat för båda lagen ser man att det finns betydande matcher som stundar, så jag förstår inte hur det inte skulle kunna avgöras på slutet, säger Ferguson.