Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Magisk Messi räddade bedrövlig Zlatan

1 av 2

Scanpix

2 av 2

Scanpix

Sport | 21/03/2010 23:23

Zlatan Ibrahimovic var fullkomligt usel mot Zaragoza. Tur då att han har en viss argentinare bredvid sig som räddar hans skinn.

Dålig, sämre, Zlatan Ibrahimovic. Så kan man beskriva anfallarens insats i ligamötet med Zaragoza. Svensken såg ut som om han aldrig hade rört en fotboll förut när han brände det ena jätteläget efter det andra.

Matchen startade dock bra för Zlatans del. Med en sidledspass till Pedro, vilket var det bästa Zlatan gjorde i matchen, var han delaktig i Leo Messis nickmål i den femte minuten.

Resultatet stod sig till halvtidsvilan och i andra halvlek kom Zlatans supermissar. Men först höll anfallskollegan Messi en show utan dess like.

Först jagade han ikapp en mittfältare och snodde åt sig bollen, sedan lirkade han sig förbi en försvarare och skickade upp ytterligare en på läktaren - två gånger om - innan han iskallt tryckte in bollen i målvaktens vänstra hörn. Magi.

Zlatans oförklarliga miss

Bara ett par minuter senare såg det ut som att Zlatans förlösande mål äntligen skulle komma. I ett två-mot-en-läge frispelades han av Pedro och fick således öppet mål; ett läge som vilken P12-spelare som helst hade satt. Men Zlatan drog till och träffade helt ofattbart utsidan av stolpen.

I nästa anfall kom så Messis räddning. Med bollen fastklistrad vid vänsterfoten en bit utanför straffområdet vek han runt en försvarare och bredsidade elegant in sitt tredje mål för kvällen.

Division 3 nästa?

Men för Zlatan fortsatte fiaskot. Svensken sumpade målchanser gång efter annan och man kan fråga sig om det verkligen är lönt att han kommer tillbaka till landslaget, eller Allsvenskan för den delen.

Samtidigt som Zlatan försökte skjuta bollar på publiken, ordnade Adrian Colunga dubbla reduceringar för sitt Zaragoza och hemmalaget var nu endast ett mål ifrån kvittering - och ett präktigt fiasko för Zlatan.

Fast Barcelona har världens bäste fotbollsspelare. Och ännu en gång räddade han Zlatan. Med en makalös dribblingsräd fixade argentinaren en straffspark, som han omtänksamt skänkte till den gode Zlatan.

Här gjorde dock inte svensken något misstag. Men den som väntade sig jubel från anfallaren får nog vänta tag till. Med huvudet böjt neråt knallade en besviken Zlatan Ibrahimovic därifrån.

Slutsignalen var som en lättnadens suck för den omdiskuterade stjärnan och äntligen slipper han sumpa fler solklara målchanser - i alla fall till nästa match.