1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Guardiola: "Zlatan är inte lycklig"

Efter massvis med jättemissar de senaste matcherna är givetvis kritiken mot Zlatan Ibrahimovic stor. Pep Guardiola menar att svensken inte gör mål eftersom han inte är lycklig.


BARCELONA. Vårsäsongen har varit rena rama katastrofen för Zlatan Ibrahimovic. Och i söndagens bortamatch mot Zaragoza stod supersvensken förmodligen för sina värsta missar under säsongen.

Men det var inte bara under den senaste matchen som motståndarlagens målvakt inte behövde anstränga sig när Zlatan avlossade bössan. Även mot Malaga och Alméria hade stjärnanfallaren svårt att träffa mål.

Faktum är att Zlatan endast haft två skott på mål under de tre senaste matcherna, varav ett av skotten var på straff. Många ställer sig därför frågan varför den annars så bollskicklige superstjärnan plötsligt börjat bränna de allra klaraste målchanserna. Pep Guardiola har svaret.

- Lägena han missade mot Malaga och Zaragoza gör han mål på när han är lycklig, och fokuserad på att visa vilken spelare han är och på att hjälpa laget, säger Guardiola på dagens presskonferens.

Zlatan Ibrahimovics agent, Mino Raiola, är också han inne på samma spår som Barcelonatränaren.

- "Ibra" är lycklig när han spelar bra och har en viktig roll i laget, först då är han lycklig, säger Raiola till Expressen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!