Måndag 26 Sep
Stockholm

Ribérys val: Barça eller Real

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Att Franck Ribéry inte stormtrivs i Bayern München är sedan länge glasklart. Nu kommenterar stjärnan själv sina planer inför framtiden.- Om jag lämnar kommer det bli för en spansk klubb, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MÜNCHEN. Efter Franck Ribérys genombrott i VM 2006 har flertalet storklubbar varit ute efter fransmannens signatur. Bayern München blev klubben som lyckades kontraktera stjärnan, men under de senaste säsongerna har Ribéry ryktats vara på väg till bland annat Chelsea, Real Madrid och Barcelona.

Den förre Marseille-spelaren har framför allt på sistone varit huvudämnet i tysk media efter utspel från både han själv, och från tränare och personer i Bayerns klubbledning. Nu berättar Ribéry att han endast kan tänka att lämna för ett spansk storlag.

- Jag har inte tagit ett beslut om min framtid än. Jag är ännu inte säker på vad som är bäst för mig, men jag har några preferenser, säger Ribéry till tyska Sport Bild och fortsätter:

- Om jag bestämmer mig för att lämna Bayern kommer det att bli för en spansk klubb.

Och förstavalet för 27-åringen bland de spanska giganterna är otvivelaktigt Barcelona och Real Madrid. Båda klubbarna har dessutom försökt lägga vantarna på Ribéry tidigare.

- Det är upp till mig om jag vill stanna eller gå till spanska jättar såsom Barcelona eller Real Madrid. Oavsett vad mitt beslut blir, vill jag skriva på ett femårskontrakt eller något i den stilen, förklarar han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.