Lördag 23 Okt
Stockholm

"Rooney kan skjuta VM-bucklan till England"

1 av 2
2 av 2

Wayne Rooney har fått massvis med beröm efter hans sagolika målform. Nu stämmer även legendaren Franz Beckenbauer in i hyllningskören.- Jag har aldrig sett honom spela bättre, säger tysken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MÜNCHEN. En av Tysklands bästa spelare genom tiderna, forne försvarsgiganten Franz Beckenbauer, vet onekligen vad som krävs för att vinna VM. Både som spelare och tränare har han fått lyfta den ärofyllda bucklan.

Och ska man tro 64-årige Beckenbauer kan England ta hem sitt första VM sedan 1966 - men bara med en Wayne Rooney i kanonform.

- Om han fortsätter att göra mål och spela så här kan han vinna VM åt England, säger Beckenbauer enligt BBC.

Bayern får se upp

Men det är inte bara i Sydafrika som försvararna kommer att få stångas med den glödhete anfallaren. I Champions League tar sig Rooneys Manchester United an Bayern München. Beckenbauer, som är i president i den tyska storklubben, fruktar Rooney.

- Han gör ett helt fantastiskt arbete för Manchester United och jag måste säga att vi i Bayern kommer att frukta honom när vi möter United i Champions League-kvartsfinalerna, säger legenderaren och fortsätter:

- Jag har aldrig sett honom spela bättre och då har jag ändå följt honom under en lång tid.

"Rooney och Messi bäst i världen"

Trots grym form lär Wayne Rooney få konkurrens om de invididuella priserna i år. Främst får han se upp med Leo Messi som har öst in mål de senaste veckorna, och den kvicke argentinaren hyllas redan nu som en av tidernas bästa spelare av diverse spelare och tränare.

- Argentina har Messi som tillsammans med Rooney är bäst i världen just nu. Det är olika spelartyper eftersom Messi är så snabb och kreativ, medan Rooney är väldigt stark, men Wayne har förbättrar sig mest, menar Beckenbauer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela