1 av 3
- Foto: SCANPIX/AP
"Jag kommer aldrig att bli lika stor som Maradona", säger Lionel Messi.
2 av 3
"Jag kommer aldrig att bli lika stor som Maradona", säger Lionel Messi. - Foto: SCANPIX/AP
Legendaren Diego Maradona.
3 av 3
Legendaren Diego Maradona. - Foto: SCANPIX/AP

Messi: "Jag vill skapa min egen historia"

Lionel Messi har sedan alltid blivit jämför med Diego Maradona. Men Barca-spelaren vill skapa sin egen historia och bli påmind för sina egna bedrifter.


BARCELONA. Lionel Messi har hyllats som världens och till och med som historiens bäste fotbollsspelare genom tiderna. Barcelona-spelaren vet att det alltid kommer att finnas åtminstone en person som han aldrig kommer att kunna gå om.

- Det spelar ingen roll om det går flera miljoner år, jag kommer aldrig kunna komma upp i Maradonas status. Jag vill inte heller närma mig honom. Det är han som är världens bäste genom tiderna, säger Messi till radiokanalen Metro.

- Jag jämför mig aldrig med Maradona. Jag vill skapa min egen historia och bli påmind för mina bedrifter, fortsätter han.

Han har redan vunnit allt som har gått att vinna med sitt klubblag. Till sommaren är det han som ska ta det argentinska landslaget till nya höjder.

- Vi delar alla drömmen om att få lyfta VM-bucklan. Jag vill inte göra det för bli större, utan eftersom det inte finns någonting vackrare än att få göra det, säger han.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!