De Rossi blir viktig på mittfältet.
1 av 3
De Rossi blir viktig på mittfältet.
Roma och Inter slåss om ligaguldet.
2 av 3
Roma och Inter slåss om ligaguldet. - Foto: Scanpix
Eto'o har kommit igång. Kan han avgöra på lördag?
3 av 3
Eto'o har kommit igång. Kan han avgöra på lördag?

Seriefinalen kan avgöra Serie A

Tre klubbar slåss om ligatiteln. På lördag gör Inter och Roma upp i Rom.


ROM. På lördag kan Serie A vara avgjort. De regerande mästarna och nuvarande Serie A-ledarna Inter gästar Stadio Olimpico där de ställs mot serietvåan Roma. Säsongens första möte på Giuseppe Meazza slutade 1-1. En som tror på Romaseger den här gången är den förre Milantränaren och nuvarande Chelseabossen Carlo Ancelotti.

- Inter är väldigt starka. De har fysiken och tekniken. Att slå dem är en bedrift för alla lag. Men om Roma spelar sitt eget spel då kan de göra det, utan tvivel, säger Ancelotti till goal.com.

Inter, som haft det tufft i ligan på senare tid, får ta sig an ett Roma som för första gången någonsin hittat ett framgångsrikt spel utan lagkaptenen och ikonen Francesco Totti. Nu ser det ut som att Totti missar seriefinalen också.

 - Jag tror inte att jag spelar. Det kommer nog att dröja ett tag till, säger Romas kapten enligt Football Italia

Inter har inte lyckats dra ifrån

Romas senaste förlust i ligan kom borta mot Udinese i slutet av september, sen dess har man 20 raka matcher utan nederlag varav 14 är trepoängare. Totti tror och hoppas på en 15:e seger.

- Matchen mot Inter är en speciell match för oss och för vår stad. Innan jag slutar med fotboll vill jag gärna vinna något igen, säger han.

Inter har inte varit lika lyckosamma i ligan. Klubben har officiellt meddelat att Champions League går för ligan den här säsongen och kanske därför Serie A lever för första gången på länge medan Inter fixat kvartsfinalplats i Champions League. Inter har vid flera tillfällen haft stor en stor ligaledning, men varje gång har Roma och främst Milan ätit upp försprånget. 2010 har inte varit lika bra som 2009 var för mästarna. Inter har bara sex segrar på tretton matcher och har just nu "bara" en fyrapoängsledning gentemot Roma och Milan. Dessutom har tränaren José Mourinho haft problem med lagets unge bråkstake Mario Balotelli. Enligt italiensk press har Mourinho valt att inte ta ut super-Mario i truppen för femte matchen på raken - trots att de träffades under fredagen för att röka fredspipa.

- Jag hade snarare blivit överraskad av det motsatta. Uppenbarligen är det ett beslut hela klubben står bakom, säger Balotellis agent Mino Raiola.

- Självklart blir Mario inte glad över att ställas utanför laget. Men han har ett rent samvete och känner sig lugn.

Tvåfrontskrig

Vinner Roma och Milan på lördag pressas Inter ytterligare. De två jagande klubbarna kan satsa allt på ligan då man åkt ur de europeiska cuperna. Inter kommer bli tvungna att koncentrera sig på Champions League för att undvika ett fiasko mot CSKA Moskva i kvartsfinalen. Frågan är om Inter har en så pass bred trupp att man kan konkurrera på allvar på två fronter?

Hur det än slutar kan den här Serie A-säsongen vara vändningen för ligan. Inter i kvartsfinal i Champions League, tre klubbar som slåss om ligatiteln och färre skandaler än på länge. Dessutom kan det italienska landslaget försvara VM-guldet från 2006 i Sydafrika i sommar. Det ser ljust ut.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!