Charlie Davies har återhämtat sig efter olyckan.
1 av 2
Charlie Davies har återhämtat sig efter olyckan. - Foto: SCANPIX/AP
Davies på väg tillbaka.
2 av 2
Davies på väg tillbaka. - Foto: SCANPIX/AP

Davies: ”Känns fantastiskt att få bevisa att alla hade fel”

Charlie Davies är tillbaka. Amerikanen tycker att det är fantastiskt att visa att han kunde ta sig tillbaka.


SOCHAUX. För fem månader sedan skadades Charlie Davies, 23, allvarligt i en bilolycka och en medpassagerare avled. Den amerikanska landslagsanfallaren fick livshotande skador, men är redan tillbaka och springer.

Det var inte många som trodde att den förra Hammarbyspelaren skulle kunna spela fotboll igen.

– Det känns fantastiskt att få bevisa att alla hade fel. Alla sa ”det finns inte en chans att du kommer tillbaka” eller ”du kommer aldrig kunna spela VM”. Men jag har haft en brinnande längtan efter att komma tillbaka, säger Charlie Davies till klubbens hemsida.

23-åringen som spelade i Hammarby mellan 2007-2009 siktar på att vara med i sommarens VM i Sydafrika. Anfallaren har inte börjat träna med boll ännu, men tränat flera inviduella pass.

- Jag hoppas att jag ska få lite mer styrka och jobbar på det, så att jag kan skaka av försvararna på planen. Men allt är bra och just nu jobbar jag bara på att bli ”fit” – så att jag inte är död därute när jag spelar..., förklarar den snabba anfallaren.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?