Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wenger: Jag ska frikännas

- 03/01/2009, 15:55 -

Fidel Castro lever inte länge till, men hans ord verkar göra det.

Arsenal har inte vunnit något stort på flera år. Fansen är missnöjda. Och inom klubben bubblar det av bråk och missnöje. Men Arsne Wenger är inte oroad. Men kanske lite paranoid. Han tror att Arsenal är en av få klubbar som kommer att komma starkare ur finanskrisen. Trots att klubben glider allt längre ifrån de stora titlarna. Han menar att framgångarna kommer snart tack vare hans och klubbens strategi att satsa på unga, billiga spelare. Den så kallade Arsenalmodellen.

– Jag säger ständigt till fansen att inte oroas av den dåliga publiciteten kring klubben. De senaste 3,5 åren har klubben inte fått tillräckligt med erkännanden, men om tio år kommer folk att inse att arbetet vi har gjort varit riktigt bra, säger Wenger i ett uttalande som liknar Fidel Castros för över 50 år sedan.

I The Guardian fortsätter Wenger att hylla klubben som han nu lett i över tio år.

–Jag tror att vi som klubb är i en stark position tack vare sättet vi skötte oss under krisen. Vi lever inte på gränsen, utan har en hälsosam klubb. Vi förlitar oss inte på en person eller bankerna då vi skapar vinster, säger han och dissar i tur och ordning Chelsea, Manchester United, Manchester City och West Ham.

Arsenal inleder det nya året i dag mot Plymouth Argyle i FA-cupen. Matchen börjar 16.00.

Wenger är känd för sina vilda fester

Skrivet av: