Frank Lampard öste in mål mot Aston Villa.
Frank Lampard öste in mål mot Aston Villa. - Foto: SCANPIX/AP
John Carew (t.v.) gjorde gästernas enda mål.
John Carew (t.v.) gjorde gästernas enda mål. - Foto: SCANPIX/AP
Lampard gjorde hela fyra baljor.
Lampard gjorde hela fyra baljor. - Foto: SCANPIX/AP

Lampard magiska dag - fyramålsskytt

Chelsea körde över Aston Villa med hela 7-1 efter bland annat fyra mål från Frank Lampard.

LONDON. Det var utan tvekan Frank Lampards dag när Villa kom på besök på Stanford Bridge. Den 31-årige mittfältaren öppnade målskyttet endast femton minuter in i matchen - och det var endast början hans makalösa målkavalkad.

John Carew kvitterade förvisso till 1-1 efter nästan en halvtimmes spel. Men det målet hamnade snabbt i skymundan, för att strax innan halvtid slog Lampard till ännu en gång. Den här gången från elvameterspunkten.

I den andra halvleken var det en målexplosion utan dess like som väntade. Florent Malouda utökade hemmalagets ledning efter nästan en timmes spel, innan Lampard slog till för den tredje gången, ännu en gång från straffpunkten. Minuterna senare gjorde Malouda hemmalagets femte mål för dagen.

Inhopparen Salomon Kalou hann även han få göra mål. Men det var Lampard som skulle bli den siste målskytten när han i den 90:e minuten fastställe slutresultatet till hela 7-1.

Chelsea tog i och med segern över serieledningen från Manchester United och leder ligan med endast en poäng. United kan dock ta tillbaka serieledningen senare i kväll då de möter Bolton på bortaplan.

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.