Diego Milito gjorde 1-1. - Foto: SCANPIX/AP
Daniele De Rossi öppnade målskytet. - Foto: SCANPIX/AP
Luca Toni frälste Roma med sitt avgörande mål.
Luca Toni frälste Roma med sitt avgörande mål. - Foto: SCANPIX/AP

Toni frälste Roma

Roma tog tre viktiga poäng i seriefinalen mot Inter. Luca Toni blev stor matchhjälte med sitt avgörande mål.

ROM. Det blev en helt galen tillställning när Roma tog emot Inter. Trycket från läktaren var total och och förväntningarna var på topp - och åskådarna skulle inte bli besvikna.

Den annars så säkre Inter-målvakten Julio Cesar gjorde bort sig rejält när han i den sjuttonde minuten fumlade rejält, och tappade bollen mitt framför Daniele De Rossi. Mittfältaren behövde endast sätta foten till för att ge hemmalaget ledningen.

Resultatet skulle hålla sig långt in i den andra halvleken. Roma dominerade stort och ett 2-0-mål hängde i luften. Då slog Inter till genom Diego Milito - ett mål som kanske borde ha blivit bortdömt för offside.

Men med nästan tjugo minuter kvar kom målet som skulle frälsa hemmapubliken på Stadio Olimpico. Ett helt misslyckat skott från Roberto Taddei blev istället en helt underbar pass till målkungen Luca Toni. Anfallaren tog emot och drog till med vänstern som letade sig in i mål.

Bortalaget tryckte på rejält för kvitteringen, men de kom aldrig närmare än Militos stolpskott.

Roma knappade därmed in på serieledarna, som endast ligger en poäng bakom "Nerazurri".

/
/
/
/

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.