Även Andreas Granqvist fanns med från start när Ajax gästades. - Foto: BILDBYRÅN
Fredrik Stenman hade ingen chans mot Ajax.
Fredrik Stenman hade ingen chans mot Ajax. - Foto: BILDBYRÅN

Svenskarna chanslösa när Groningen krossades

Fredrik Stenman och Andreas Granqvist fanns båda två med från start när Ajax gästades. Men någon skräll blev det inte och Ajax kunde till slut vinna med 3-0.

Både Fredrik Stenman och Andreas Granqvist fanns med från start när Groningen gästade det guldjagande Ajax. Men någon större chans att slå till med en skräll hade de inte och föll istället med hela 3-0.

Mittbacken Jan Verthonghen blev oväntad matchhjälte när han med sina två mål sänkte bortalaget. Belgaren inledde målskyttet sent i den första halvleken med huvudet innan han satte spiken i kistan med mindre än tio minuter kvar - ännu en gång med en nick.

Dessförinnan hade Siem de Jong stuckit fram och gjort Ajax andra mål.

Ajax ligger i och med segern tvåa tätt bakom Twente medan Groningen ligger åtta.