Del Piero förde Juve till seger

Med en magisk frispark och ett precist inlägg agerade Alessandro Del Piero segerorganisatör när Juventus hemmaslog Atalanta.

TURIN. Alessandro Del Piero må inte ha rycket och snabbheten kvar, men det finns något som den rutinerade italienaren ännu behärskar till fullo. I den 30:e matchminuten hemma mot Atalanta visade han vad.

Anfallaren la upp bollen drygt 30 meter från bortalagets mål och skickade iväg en missil som letade sig in i Andrea Consiglis vänstra kryss. 1-0 var ett faktum, men Atalanta kvitterade genom Nicola Amoruso i slutskedet av första halvlek.

Under de resterande 45 minuterna tryckte Juve på för ett ledningsmål, men tiden höll på att rinna ut. Men då, med tio minuter kvar att spela, slog nämnde Del Piero ett hårt skruvat inlägg som brassen Felipe Melo nådde högst på.

Nicken var perfekt: bollen gick i en båge över Consigli och in i mål. Fler mål blev det inte i matchen och Juventus vann därmed med 2-1. I och med segern gick storlaget upp på sjätte plats i ligan.