Målkalas när Real Madrid vände och vann

Real Madrid var starkast i derbyt med Atlético Madrid och kunde vinna med 3-2 tack vare en formidabel vändning i andra halvlek.

Allt om spansk fotboll

MADRID. Bortalaget Atlético Madrid inledde klart bäst i derbyt med Real Madrid på Santiago Bernabeu. Efter tio spelade minuter skruvade Antonio Reyes vackert in ledningsmålet för bortalaget och Real var skakat.

Men "Los Blancos" reste sig snabbt och tog tag i matchen. Det blev dock inga mål för Real under första halvlek, trots mängder av vassa chanser. Bland annat hade notoriske målskytten Gonzalo Higuáín öppet mål, men Thiago i Atlético slängde sig och räddade med foten.

I andra halvlek fortsatte Real Madrids tunga dominans och på en hörna i den 49:e minuten kom också kvitteringen. Xabi Alonso stod på rätt plats vid rätt tillfälle och kunde enkelt styra upp 1-1 i nättaket.

Fem minuter senare tog Real ledningen genom Álvaro Arbeloa och man ökade dessutom på genom nämnde Higuaín. Atlético fick en chans att komma tillbaka in i matchen när laget tilldelas en straffspark.

Diego Forlan, som för övrigt varit anonym, stegade upp och sköt iskallt in reduceringen. Men det blev ingen kvittering för Atlético, och Real Madrid är därmed återigen serieledare i La Liga.