Söndag 17 Okt
Stockholm

Guardiola lovar full fart framåt

1 av 2
2 av 2

På onsdag ställs Barcelona mot Arsenal på Emirates Stadium. Tror någon på ett defensivt Barcelona? Glöm det. ”Vi ska visa vilka vi är och vilken typ av fotboll vi tror på”, säger Josep Guardiola.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Josep Guardiola ställs mot Arséne Wenger och hans Arsenal på onsdag, det handlar om kvartsfinal i Champions League. Men trots att matchen går på Emirates Stadium tänker Barcelonas 39-årige tränare inte slå av på takten.

- Sedan jag tog över det här jobbet har vi spelat en djärv anfallsfotboll. Ibland har vi varit för modiga och några gånger har vi varit övermodiga, säger ”Pep” Guardiola inför matchen.

- Det är en filosofi inom fotbollen. Oavsett om vi vinner eller förlorar ska vi visa vilka vi är och vilken typ av fotboll vi tror på. Jag vill att mitt lag ska gå ut på planen och vara sig själva.

Guardiola menar att man måste bjuda fotbollsälskarna på en bra fotboll. Den tidigare landslagsmittfältaren fortsätter inför kvartsfinalen:

- De av oss som är lyckligt lottade att jobba på den här nivån får aldrig glömma att det bara är en sport. Vi lever i en värld där allt blir dyrare och många människor måste göra stora uppoffringar för att kunna gå på en fotbollsmatch.

- För mig är det självklart med ansträngningen, jobbet, planerandet, koncentrationen och disciplinen om man gör det för fansen. Så som vi spelar är med respekt för dem som köper biljetter eller betalar pengar för att se matcherna på teve.

Kommentera
Kopiera länk
Dela