Lördag 23 Okt
Stockholm

"Cesc gick till oss för han ville spela"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Med två dagar kvar till supermötet mellan Arsenal och Barcelona är psykningarna i full gång. Arsene Wenger menar att Cesc Fabregas valde att gå till Arsenal eftersom han var säker på att han skulle få spela där, till skillnad från i Barça.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. Matchen mellan två av Europas största klubbar, Arsenal och Barcelona, ligger runt om hörnet och redan nu har psykningarna påbörjats från Londonlagets sida.

Succétränaren Arsene Wenger påstår att mittfältsstjärnan Cesc Fabregas, som tidigare spelat i Barcelonas ungdomslag, valde att gå till Arsenal då han visste att han skulle få speltid, vilket han inte fick i den katalanska storklubben.

- Jag vet inte om andra lag var ute efter honom. Vi var där först och unga spelare vill gå till oss eftersom de vet att dem har en chans att få spela, säger Wenger till klubbens officiella hemsida och skickar därmed en känga till Barcelona.

Fabregas utveckling till en målskytt av rang

Den rutinerade Arsenaltränaren valde också att hylla sin unga adept, som vid 22 års ålder redan är kapten i laget.

- Han är mer lugn nuförtiden. Han är inte stressad i avslutslägen. Tidigare ville han få iväg avsluten så snabbt som möjligt, förklarar Wenger och fortsätter:

- Han har dessutom blivit starkare fysiskt. Han orkar stå emot motståndarnas löpningar och han är kraftfullare i sina egna löpningar.

Wenger imponerad av Campbell

Det är dock inte enbart Cesc Fabregas som Arsene Wenger öser beröm över. Även veteranbacken Sol Campbell för sin dos av hyllningar från fransmannen.

- Det är otroligt. Han spelade i Notts County för sex månader sedan. Att han kan dyka upp och plötsligt spela mot Barcelona är fantastiskt, säger Wenger.

Just Campbell vet hur Barcelona ska tas. I Champions League-finalen 2006 nickade den spänstige mittbacken in Arsenals enda mål för kvällen. Det blev ändå förlust med 1-2, och den engelska storklubben lär vara ute efter revansch på onsdagskvällen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela