1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
3 av 3

Zlatan tillbakavisar kritiken: "De visste vad de köpte"

Zlatan Ibrahimovic har aldrig gjort mål mot ett engelskt lag i Champions League, men superstjärnan menar att han inte har något att bevisa.- Jag har vunnit sex ligatitlar i rad med olika klubbar – hur mycket mer behöver jag göra, frågar sig Zlatan.


På onsdagskvällen tar sig Zlatan Ibrahimovics Barcelona an Arsenal i Champions League. Under föregående säsonger har svensken bland annat stött på engelska storlag såsom Liverpool och Manchester United, men han har aldrig nätat mot dem.

Därav har kritiken naturligtvis växt mot Zlatan, men han påstår att han inte har något att bevisa.

- Barcelona visste vad de köpte. Folk som kan fotboll vet vad jag kan. Jag behöver inte bevisa min klass för nån. Jag har vunnit sex ligatitlar i rad med olika klubbar – hur mycket mer behöver jag göra, frågade sig Zlatan på gårdagens presskonferens.

Den reslige Barçastjärnan erkänner dock att han inte varit i sitt bästa slag i möten med engelskt motstånd, samtidigt som den italienska mentaliteten har påverkat hans svaga målkvot.

- Jag har kanske inte varit i bästa form de få gånger jag mött engelska lag. Men sen finns det andra förklaringar...när jag varit här med italienska lag, som med Inter förra säsongen, så har det mest handlat om att vi inte ska släppa in nåt mål. Det är ju den italienska inställningen, förklarade han och fortsätter:

- I Barcelona handlar det däremot om att GÖRA mål. Det är skillnad. Och jag hoppas och tror att vi kan göra mål mot Arsenal också.

 

JustZlatan.com

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!